loader

Glavni

Upala grla

Kako uzimati tablete Ingavirina za odrasle ili djecu - sastav, aktivni sastojak, nuspojave i analozi

Među mnogim antivirusnim lijekovima, ovaj lijek je jedan od najboljih. Osnova mehanizma djelovanja alata je inhibicija reprodukcije štetnih organizama. Aktivne komponente odgađaju migraciju virusa iz citoplazme u jezgru. Pravilno davanje lijeka osigurava brz oporavak. Ako pacijent treba liječenje ili prevenciju bronhitisa i liječnik će propisati Ingavirin - upute za uporabu pomoći će u određivanju dnevne stope za odraslu osobu i dijete. Više pojedinosti o ovom lijeku naći ćete u nastavku članka.

Droga Ingavirin

Alat ne samo da ubija viruse, već ima i snažan protuupalni učinak, a ima nisku toksičnost. U roku od 24 sata nakon uzimanja Ingavirina, 80% se eliminira iz tijela, a sljedećih 24 sata oslobađaju se preostalih 20%. Na temelju tih činjenica može se tvrditi da je alat učinkovit i siguran. Zbog toga je u suvremenoj medicinskoj praksi neophodna.

struktura

Aktivni sastojak lijeka je vitagluta, koju ljekarnici nazivaju imidazoliletanamid pentandiična kiselina. Najbolju asimilaciju glavne komponente u tijelu prate pomoćne tvari:

 • laktoza monohidrat;
 • koloidni silicijev dioksid (aerosil);
 • krumpirov škrob;
 • magnezij stearat.

Obrazac za izdavanje

Crvene ili plave kapsule (ovisno o dozi). Na poklopcu ljuske postavljen je bijeli logo u obliku slova H i prsten oko njega. U ljekarnama postoje dvije varijante lijeka, koje se razlikuju u količini aktivne tvari: 30 mg (plava) i 90 mg (crvena). Sadržaj kapsula je bijeli prah i granule. Dozvoljeno je formiranje malih konglomerata, mrvljenje pod laganim tlakom.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Prema rezultatima kliničkih i pretkliničkih ispitivanja, Ingavirin je aktivan protiv velikog broja štetnih mikroorganizama:

 • virusi influence tipa A i B;
 • respiratorni sincicijski virusi;
 • adenovirusne infekcije;
 • koronavirus;
 • metapneumovirus;
 • virus parainfluence;
 • enterovirusi.

Aktivne komponente lijeka ubrzavaju proces uklanjanja virusa influence i drugih bolesti iz ljudskog tijela. Zbog toga se smanjuje trajanje bolesti i smanjuje vjerojatnost komplikacija. Ingavirin uzrokuje povećanje razine interferona i povećava sadržaj citotoksičnih leukocita - to jest, umjetno pojačava imunološki sustav. To je glavni antivirusni mehanizam. Ovaj proces se provodi na razini inficiranih stanica, tako da je njegova učinkovitost što je moguće veća.

Komponente lijeka nisu otkrivene u krvnoj plazmi, čak i uz stalnu uporabu. Nakon oralne primjene lijeka, aktivni sastojci brzo ulaze u krv kroz stijenke crijeva, a zatim ravnomjerno raspoređuju unutarnje organe. Maksimalna koncentracija se postiže za 25-30 minuta. U bolesnika podvrgnutih ingavirinu postoji kratkotrajna akumulacija sastojaka alata u unutarnjim organima. Unutar dana nakon primjene, koncentracija vitaglutama i pomoćnih tvari smanjuje se do norme.

Indikacije za uporabu

Upotreba Ingavirina propisana je kao dio kompleksne terapije za pacijente koji boluju od virusnih respiratornih bolesti uzrokovanih mikroorganizmima osjetljivim na vitaglutam. Lijek se uspješno nosi s mnogim bakterijskim infekcijama, uključujući gripu, adenovirus i respiratornu sincicijsku infekciju. Osim toga, Ingavirin je djelotvorno profilaktičko sredstvo u prisutnosti visokog rizika od infekcije. Takve mjere su potrebne nakon izravnog kontakta s pacijentom kojem je dijagnosticirana bakterijska infekcija.

kontraindikacije

Aktivne komponente lijeka nisu uključene u metabolizam i ne uzrokuju izravnu štetu unutrašnjim organima, pa se smatra sigurnom. Međutim, sastav Ingavirina utječe na proces stvaranja krvi, pa liječnici razlikuju brojne slučajeve u kojima je strogo zabranjeno koristiti ga:

 • malapsorpcija glukoza-galaktoza;
 • netolerancija na laktozu;
 • nedostatak laktaze;
 • razdoblje trudnoće i dojenja (Ingavirin tijekom trudnoće je smrtonosan za fetus).

Osim toga, uporaba Ingavirina se ne preporučuje u dobi od 18 godina. Sustavi regulacije djetetova tijela nisu tako stabilni kao kod odrasle osobe, pa čak i minimalno ometanje njihovih funkcija može dovesti do ozbiljnih bolesti. Bolesnicima u dobi ispod zakonske starosti preporuča se uporaba sigurnijih antivirusnih sredstava, kao što su Arbidol i Amiksin. U rijetkim slučajevima djeca starija od 7 godina mogu propisati liječenje Ingavirinom - kada simptomi bolesti ukazuju na ozbiljno stanje, a brzina lijeka je važna za oporavak.

Doziranje i primjena

Ingavirin je namijenjen za oralnu primjenu. Upute za uporabu navode: kapsule se moraju progutati cijele, isprati malom količinom neutralne tekućine. Učinkovitost Ingavirina ne ovisi o unosu hrane, pa nije potrebno izdržati pauze nakon obroka ili prije njega. Da biste smanjili trajanje bolesti, morate početi uzimati lijek čim se pojave prvi očiti simptomi ARVI (po mogućnosti najkasnije nakon 36 sati). U pravilu visoka temperatura, slabost i glavobolja ukazuju na potrebu za hitnim liječenjem.

Prema uputama za uporabu, za liječenje virusnih infekcija preporuča se uzimanje 1 kapsule Ingavirina dnevno. Liječnici preporučuju piti lijek u isto vrijeme dana, tako da je koncentracija jednaka. Prosječno trajanje liječenja gripe i drugih infekcija je 5-7 dana. Za prevenciju respiratornih virusnih bolesti nakon izravnog kontakta s bolesnikom, Ingavirin se propisuje 1 kapsula dnevno.

Ingavirin

Ingavirin: upute za uporabu i ocjene

Latinski naziv: Ingavirin

Aktivni sastojak: Imidazolil etanamid pentandioična kiselina

Proizvođač: JSC "Valenta Pharmaceuticals", Rusija

Aktualizacija opisa i fotografija: 18.10.2018

Cijene u ljekarnama: od 314 rubalja.

Ingavirin je inovativan antivirusni lijek s jedinstvenim mehanizmom djelovanja i širokim rasponom antivirusne aktivnosti, njegova uporaba dva dana od početka bolesti smanjuje razdoblje intoksikacije, groznice i kataralnih simptoma, smanjujući virusno opterećenje i značajno smanjujući rizik od komplikacija.

Oblik i sastav otpuštanja

Lijek se proizvodi u obliku kapsula veličine 2, s bijelim znakom na poklopcu kapsule u obliku slova "I" unutar prstena, ispunjen granulama i praškom gotovo bijele ili bijele boje; dopušteno skupljanje punila, eliminirano slabim mehaničkim djelovanjem:

 • doziranje 30 mg: plavo (7 komada u blisterima, u pakiranju od 1 ili 2 pakiranja);
 • doza 60 mg: žuta (7 komada u blisterima, u pakiranju 1);
 • doza 90 mg: crvena (7 komada u blisterima, pakiranje 1 pakiranje).

Sastav od 1 kapsule:

 • aktivni sastojak: vitaglutam (imidazolil etanamid pentandioinska kiselina) - 30, 60 ili 90 mg;
 • pomoćni sastojci: laktoza monohidrat, krumpirov škrob, koloidni silicijev dioksid (aerosil), magnezijev stearat;
 • logo tinta: šelak, titanov dioksid, propilen glikol.
 • Kapsule od 30 mg: želatina, titanov dioksid, boje (sjajna crna, patentno plava, grimizna - Ponzo 4R, azorubin);
 • kapsule 60 mg: želatina, titanov dioksid, željezo bojilo oksid žuto;
 • Kapsule od 90 mg: želatina, titanov dioksid, boje (azorubin, grimizna - Ponso 4R i kvinolin žuta).

Farmakološka svojstva

farmakodinamiku

Antivirusni lijek s dokazanim u predkliničkim i kliničkim ispitivanjima učinkovitosti protiv virusa gripe A - A (H1N1), uključujući svinjski influencu A (H1N1) pdm09, A (H5N1), A (M3N2) i tip B, virus parainfluenza, adenovirus, RSV (respiratorni sincicijalni virus). Prema rezultatima pretkliničkih ispitivanja, lijek je također učinkovit protiv metapneumovirusa, koronavirusa i enterovirusa, uključujući rinovirus i Koksaki virus.

Ingavirin ubrzava eliminaciju virusa, što smanjuje trajanje bolesti i smanjuje vjerojatnost komplikacija. Mehanizam djelovanja vitaglutama provodi se na razini inficiranih stanica stimuliranjem faktora urođenog imuniteta inhibiranog virusnim proteinima. Tijekom eksperimenata, utvrđeno je, posebno, da imidazolil etanamid pentandioinska kiselina povećava ekspresiju IFNAR receptora interferona tipa I na površini epitelnih imunokompetentnih stanica. S povećanjem gustoće receptora interferona, povećava se osjetljivost stanica na signale endogenog interferona. Proces se odvija s fosforilacijom (aktivacijom) prijenosnika proteina STAT1, koji prenosi signal staničnoj jezgri, inducirajući aktivnost antivirusnih gena. U prisutnosti infekcije, stimulira se proizvodnja antivirusnog efektorskog proteina M × A, koji suzbija unutarstanični transport ribonukleoproteina različitih virusa, što usporava replikaciju virusa.

Vitagluta povećava razinu interferona u krvi u odnosu na fiziološku normu, stimulirajući i normalizirajući smanjenu sposobnost proizvodnje leukocita u krvi i α-interferona. Aktivira stvaranje citotoksičnih limfocita, povećava sadržaj NK-T stanica, koje u odnosu na stanice inficirane virusima imaju visoku aktivnost ubijanja.

Protuupalni učinak osigurava se inhibicijom proizvodnje ključnih proupalnih citokina [faktor tumorske nekroze (TNF-α), interleukini (IL-1β i IL-6)] i smanjenje aktivnosti mijeloperoksidaze. Eksperimentalno je dokazano da upotreba Ingavirina u kombinaciji s antibioticima povećava učinkovitost terapije u modelu bakterijske sepse, uključujući one uzrokovane stafilokoknim sojevima rezistentnim na penicilin. Eksperimentalno ispitivanje toksikoloških učinaka imidazoliletanamid pentandioične kiseline pokazalo je nisku razinu toksičnosti i visoki sigurnosni profil lijeka. Prema parametrima akutne toksičnosti, Ingavirin spada u IV. Razred - “Nisko toksične tvari” (nije bilo moguće utvrditi smrtonosne doze lijeka pri određivanju LD50 tijekom pokusa na akutnu toksičnost).

farmakokinetika

Pri uzimanju vitaglutama u preporučenim dozama nije moguće utvrditi njegov sadržaj u krvnoj plazmi pomoću dostupnih metoda.

U eksperimentalnim istraživanjima korištenjem radioaktivne oznake utvrđeno je: vitagluta brzo ulazi u krv iz gastrointestinalnog trakta i ravnomjerno se raspoređuje u unutarnje organe. Maksimalna koncentracija doseže u krvi i većini organa pola sata nakon primjene. Površina ispod farmakokinetičke krivulje koncentracije-vrijeme (AUC) jetre, bubrega i pluća neznatno premašuje AUC krvi od 43,77 µg h / g, a vrijednost AUC nadbubrežnih žlijezda, slezene, timusa i limfnih čvorova je ispod AUC krvi. Prosječno vrijeme zadržavanja lijeka (MRT) u krvi iznosi 37,2 sata.

5-dnevnim uzimanjem kapsula dolazi do gutanja imidazolil etanamidne kiseline u tkivima i unutarnjim organima jednom dnevno. Kvalitativni pokazatelji farmakokinetičkih krivulja nakon svake injekcije bili su identični: brzo povećanje koncentracije lijeka odmah nakon primjene s daljnjim polaganim smanjenjem za 24 sata.

Vitagluta se ne metabolizira u tijelu, 77% se izlučuje nepromijenjeno kroz crijeva, a 23% se izlučuje putem bubrega. U roku od 24 sata prikazano je do 80% primljene doze: 34,8% - od 0 do 5 sati nakon primjene i 45,2% - od 5 do 24 sata.

Indikacije za uporabu

 • Ingavirin 30 mg: terapija virusa influence A i B, druge akutne respiratorne virusne infekcije (akutne respiratorne virusne infekcije), uključujući parainfluencu, infekciju adenovirusom, respiratornu sincicijsku infekciju u odraslih i djecu staru od 13 godina; prevenciju virusa influence tipa A i B, kao i drugih akutnih respiratornih virusnih infekcija u odraslih bolesnika;
 • Ingavirin 60 mg: terapija virusima influence A i B, druge akutne respiratorne virusne infekcije, uključujući parainfluencu, adenovirusnu infekciju, respiratornu sincicijsku infekciju u djece od 7 do 17 godina;
 • Ingavirin 90 mg: terapija virusima influence A i B, druge akutne respiratorne virusne infekcije (akutne respiratorne virusne infekcije), uključujući parainfluencu, adenovirusnu infekciju, respiratornu sincicijsku infekciju u odraslih; prevenciju virusa influence tipa A i B, kao i drugih akutnih respiratornih virusnih infekcija u odraslih bolesnika.

kontraindikacije

Apsolutne kontraindikacije uobičajene za sve oblike oslobađanja:

 • razdoblje trudnoće i dojenja (dojenje);
 • netolerancija na laktozu, nedostatak laktaze, malapsorpcija glukoze-galaktoze;
 • povećana individualna osjetljivost na komponente lijeka.

Kapsule u dozi od 30 i 90 mg kontraindicirane su u djece mlađe od 13 godina u liječenju virusa influence A i B i drugih akutnih respiratornih virusnih infekcija, djece i adolescenata mlađih od 18 godina za prevenciju ovih bolesti.

Kapsule u dozi od 60 mg kontraindicirane su za djecu mlađu od 7 godina i za osobe starije od 18 godina (zbog nemogućnosti upotrebe lijeka u ovom obliku doziranja Vitaglutam u dozi od 90 mg).

Upute za uporabu Ingavirina: metoda i doziranje

Ingavirin se uzima oralno, učinkovitost lijeka ne ovisi o unosu hrane. Potrebno je započeti liječenje od trenutka prvih znakova, ali ne kasnije od 2 dana od početka bolesti.

Preporučena doza pod uvjetom da se lijek uzima jednom dnevno:

 • kapsule u dozi od 30 i 90 mg: liječenje gripe i akutnih respiratornih virusnih infekcija u odraslih bolesnika - 90 mg svaka (1 komad po 90 mg ili 3 komada po 30 mg), u djece od 13-17 godina - 60 mg (2 komada 30 mg); Prevencija gripe i akutnih respiratornih virusnih infekcija nakon kontakta sa zaraženim pojedincima za odrasle - 90 mg svaki (1 komad po 90 mg ili 3 komada po 30 mg svaki);
 • kapsule u dozi od 60 mg: terapija gripe i ARVI u djece od 7 do 17 godina - 60 mg svaka (1 kom. 60 mg svaki).

Trajanje liječenja je 5-7 dana, ovisno o težini stanja, trajanje liječenja u profilaktičke svrhe je 7 dana.

Nuspojave

Gutanje Ingavirina u rijetkim slučajevima može izazvati reakcije preosjetljivosti.

predozirati

Do sada nisu prijavljeni slučajevi predoziranja Ingavirinom.

Posebne upute

Ne uzimajte Ingavirin istovremeno s drugim antivirusnim lijekovima.

Utjecaj na sposobnost upravljanja motornim vozilima i složenih mehanizama

Učinak lijeka na brzinu psihomotornih reakcija i koncentraciju pažnje nije ispitan. No, s obzirom na mehanizam njegovog utjecaja na tijelo i profil nuspojava, može se pretpostaviti da to ne utječe na sposobnost obavljanja posla povećane složenosti, uključujući i vožnju.

Koristiti tijekom trudnoće i dojenja

Zbog nedostatka podataka o učinkovitosti i sigurnosti primjene Ingavirina u trudnica i dojilja, njegova je uporaba kontraindicirana tijekom tih razdoblja. U slučaju vitalne potrebe za primjenom lijeka tijekom dojenja, dojenje treba prekinuti.

Koristite u djetinjstvu

Prema uputama, Ingavirin se primjenjuje u djece prema indikacijama.

Interakcija lijekova

Nema podataka o interakciji lijekova s ​​imidazoliletanamidom pentandiojske kiseline s drugim tvarima / pripravcima.

analoga

Analozi Ingavirina su: Lavomax, Arbidol, Amizon, Amiksin, Kagocel, Vitaglutam, Dicarbamin, itd.

Uvjeti skladištenja

Čuvati na mjestu zaštićenom od izravnog sunčevog svjetla na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C. Čuvati izvan dohvata djece.

Rok trajanja: Ingavirin 60 mg - 3 godine; Ingavirin 90 i 30 mg - 2 godine.

Uvjeti prodaje u ljekarni

Prodano bez recepta.

Recenzije Ingavirin

Recenzije o Ingavirinu su uobičajene i imaju mnoštvo mišljenja. Prosječna ocjena na medicinskim forumima na ljestvici od 5 bodova je 3,86 bodova. Neki pacijenti govore o djelotvornosti i brzom djelovanju lijeka, ali se često mogu naći i negativne povratne informacije u kojima se navodi da uzimanje lijeka ne ublažava stanje, već povećava simptome bolesti.

Stručnjaci svjedoče da ako se Ingavirin koristi u skladu s preporukama, to pridonosi brzoj eliminaciji simptoma bolesti i pomaže tijelu da se učinkovitije bori protiv virusa.

Cijena Ingavirina u ljekarnama

Cijena Ingavirin:

 • Kapsule od 60 mg (za djecu), 7 kom. u paketu - od 350 rubalja.;
 • 90 mg kapsule u 7 kom. u paketu - od 410 rubalja.

HLADNO?

Ingavirin® - inovativni lijek

boriti se protiv gripe i drugih ARVI, koje je priznala WHO

Mehanizam djelovanja lijeka Ingavirin®

Promotivni video za Ingavirin®

Jedinstveni mehanizam djelovanja

Ingavirin® doprinosi ubrzanoj eliminaciji virusa, smanjujući trajanje bolesti, smanjujući rizik od komplikacija. Mehanizam djelovanja se provodi na razini inficiranih stanica zbog stimulacije urođenih faktora imuniteta.

Jednom u tijelu, virusi pokušavaju spriječiti prepoznavanje samog sebe: blokiraju signale interferona, što sprječava stvaranje antivirusnog statusa stanice, time dobivajući vrijeme za reprodukciju. Kontrolirajući sustav urođene imunosti, virusi počinju širiti iz stanice u stanicu.

U prisutnosti Ingavirina®, stanice inficirane virusom prepoznaju patogen i induciraju antivirusni status (sinteza i aktivacija IRF, STAT1, PKR, MxA - čimbenika stanične zaštite), što usporava i sprječava daljnje širenje virusne infekcije.

■ Visoki sigurnosni profil

Ingavirin® djeluje protiv velikog broja respiratornih virusa, uključujući virus influence tipa A (A (H1N1), uključujući „svinje“ A (H1N1) pdm09, A (H3N2), A (H5N1)) i tip B, adenovirus virus parainfluence, respiratorni sincicijski virus; u predkliničkim ispitivanjima: koronavirus, metapneumovirus, enterovirus, uključujući Coxsackie virus i rinovirus. *

Ingavirin® smanjuje količinu virusa i značajno smanjuje rizik od komplikacija

Ingavirin® ima visoki sigurnosni profil: LD50> 10 g / kg

Ingavirin® nema toksično djelovanje na kardiovaskularni, živčani i dišni sustav tijela

Ingavirin® nema lokalno iritantna, alergijska, imunotoksična i mutagena svojstva.

Ingavirin® ne pokazuje reproduktivnu toksičnost

Ingavirin® nema karcinogenu aktivnost.

Ingavirin® je indiciran za liječenje pandemijskog soja influence A / H1N1 / 2009 ("svinjska gripa")

Više informacija o uporabi Ingavirina® možete pronaći u materijalima objavljenim u odjeljku Publikacije.

* Upute za medicinsku primjenu lijeka Ingavirin®

■ Smanjeno trajanje bolesti

Lijek Ingavirin® pridonosi ubrzanom uklanjanju virusa, smanjujući trajanje bolesti, smanjujući rizik od komplikacija. *

* Upute za medicinsku primjenu lijeka Ingavirin®

Ingavirin® je inovativni domaći antivirusni lijek koji ima jedinstveni mehanizam djelovanja i širok raspon antivirusnih aktivnosti, uključujući virus influence A (H1N1) pdm09. Početak primjene lijeka u prvih 48 sati bolesti dovodi do značajnog smanjenja vrućice, trovanja i kataralnih simptoma. Ingavirin smanjuje količinu virusa i značajno smanjuje rizik od komplikacija.

Što liječimo: Ingavirin

PS: na stranicama ima mnogo sličnih članaka i drugih droga, nisam ga pogledao sam. To nije liječnik ili ljekarna, ali je barem zanimljivo čitati.

O supstanci koja je bila izdana za dva lijeka odjednom, o vitalnom alatu koji ne prepoznaje službeni odbor Ruske akademije medicinskih znanosti, kao i o epskim bitkama dvaju divova farmaceutske industrije za mjesto na tržištu i novčaniku (ali ne i životni). naslova o pregledu učinkovitosti lijekova. Naša prva priča je o Ingavirinu.

Prema analitičarima Grupe DSM, Ingavirin je na popisu najprodavanijih droga bio na prvom mjestu u siječnju, veljači i prosincu 2016. godine. U zimi, broj ARVI i gripe bolesti raste, a stanovnici naše hladne zemlje, brinući se za svoje zdravlje, potrošiti ukupno milijarde rubalja na lijek koji obećava da će ih zaštititi od bolesti. No, da li on stvarno radi, ili je njegova jedina vrlina ustrajnost trgovaca? Pokušajmo saznati.

Nezamjenjiv i nepriznat

Ingavirin je prisutan u Državnom registru lijekova, za razliku od, primjerice, Kagocela. Štoviše, on čak ima čast biti na popisu esencijalnih i esencijalnih lijekova (VED). U početku je sastavljen popis vitalnih i esencijalnih droga kako bi se smanjile cijene onoga što je ljudima najpotrebnije. No, da li ovaj lijek nije tako vitalan i važno smanjiti ove cijene, ili previše važan, i "zašto to jeftinije, ako oni kupuju i tako," samo cijena za malu kutiju sa sedam kapsula je više od 500 rubalja.

Diljem svijeta, lijekovi su certificirani na dosljedan i višestruki način, proizvođač mora pružiti brojne studije koje dokazuju da djeluje i zadovoljava međunarodne standarde proizvodnje - GMP (Good Manufacturing Practice). Prvo morate provjeriti molekulu in vitro, zatim na staničnoj kulturi, zatim na životinjama i tek tada na različitim uzorcima pacijenata. U isto vrijeme, uzorci moraju biti reprezentativni, to jest, oni su prilično veliki i raznoliki, jer nakon proučavanja, morate biti sigurni da će lijek pomoći širokom krugu pacijenata. U ovom slučaju, lijek može djelovati in vitro ili u tijelu miševa, ali može biti potpuno beskoristan u ljudskoj krvi ili uzrokovati ozbiljne nuspojave u njemu, tako da se posljednja faza ne može isključiti.

Danas je medicina postala utemeljena na dokazima, što znači da lijek ili neka vrsta liječenja ne dolazi u medicinsku praksu baš kao što je to - prvo moraju donijeti argumente u prilog svoje učinkovitosti. Ali nije svaka studija prikladna kao takav argument. Postoje određeni kriteriji koji smanjuju vjerojatnost pogreške. Za to se u medicini koristi dvostruko slijepa, randomizirana, placebo kontrolirana metoda. "Dvostruko slijepo" znači da niti ispitanici ni eksperimentatori ne znaju za slučajnu osobu koja se tretira slučajnim odabirom - da je raspodjela po grupama slučajna, a da se placebo koristi za pokazivanje da se učinak lijeka ne temelji na samohipnozi i da je ovaj lijek pomaže bolje od pilule bez aktivnog sastojka. Ova metoda sprječava subjektivno izobličenje rezultata. Priče mnogih “otkrića” koje su verificirane pomoću slijepe metode postaju priče o “zatvaranju”. Takav slučaj je poznat, na primjer: 1903. godine, fizičar Blondlo je izjavio da je otkrio N-zrake emitirane aluminijskim prizmskim spektroskopom, a kada je njegov kolega Robert Wood došao u njegov laboratorij da promatra ovaj fenomen i tiho izvadio aluminijsku prizmu, Blondlo je imao sve i dalje je vjerovao da je primijetio učinak tih zraka.

Stoga je posebno važno testiranje lijekova, gdje subjektivni čimbenik može biti ne samo u djelovanju liječnika, nego i prema mišljenju samih pacijenata, dvostruko slijepa metoda. Ako ni liječnici ni pacijenti, do kraja studije, ne znaju tko je dobio pravi lijek, a tko je dobio lutku, neće moći podesiti podatke na prekrasan stol. Samopoštujući znanstvenik neće kompromitirati svoj rad sa sumnjivim eksperimentima i vještim žongliranjem s brojevima koji mogu proširiti nalaze studije za 180 stupnjeva i dati lažno pozitivan rezultat.

Još jedna suptilna točka su konkurentni lijekovi. Svaki "pridošlica" prvo mora dokazati da je bolji od postojećih, inače kakvo je njegovo značenje? Na tržištu postoji mnogo lijekova koji bolje liječe placebo. Stoga, međunarodni standardi (primjerice, Helsinška deklaracija Svjetskog liječničkog zbora) u takvim slučajevima propisuju da se novi lijek uspoređuje s već dostupnim lijekovima, čija je učinkovitost već dokazana.

U Rusiji, police su prepune "magičnih" lijekova koji se prodaju na šalteru. Ovdje ne govorimo o strogoj kontroli. Netko je "pomogao" kao placebo, netko je sam upravljao tijelom, a onda stupa na snagu prirodna selekcija - igra u kojoj će tvrtka koja osvoji oglas privući više ljudi. Međutim, u slučaju lijekova, činjenica kupnje nije važna: tableta nije slika na zidu. Obično se kupuje radi liječenja bolesti.

Ali pitanje je li Ingavirin tretira nakon što zvuk visi u zraku. Pregledi Knjižnice medicinskih istraživanja Cochrain, koju poštuju liječnici iz cijelog svijeta, ne sadrže članke koji potvrđuju njegovu učinkovitost. Nema Ingavirina i na popisima lijekova koje preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija. U zapadnim zemljama se ne prodaje, iako, ako doista djeluje, dokazi koji zadovoljavaju međunarodnu zajednicu mogu donijeti značajne svote proizvođaču (koji, međutim, ne mogu pokriti troškove povezane s davanjem lijeka na međunarodno tržište).

Predstavnici Udruge stručnjaka za medicinu utemeljenih na dokazima, koji podržavaju ideju temeljitog testiranja učinkovitosti lijekova i metoda, u više su navrata izražavali negativno mišljenje o ovoj lijeku. “Kagocel, Ingavirin, Oscillococcinum su lijekovi koji se aktivno promiču uz gripu. Nemaju nikakvih ozbiljnih dokaza o djelotvornosti ”, izjavio je bivši predsjednik Društva i dr. Sc. Kirill Danishevsky u svom komentaru za Channel One, dok je doktor medicine, član Formulacijskog odbora Ruske akademije medicinskih znanosti i sadašnji predsjednik organizacije, Vasily Vlasov, nazvao Ingavirin tipičnim primjerom“ nedokazane farmaceutske opreme ”., naglašavajući da je bio bačen na tržište tijekom širenja svinjske gripe.

Izjava doktora medicinskih znanosti, akademika RAS-a Aleksandra Chuchalina u intervjuu časopisu Ogonyok da „nema jednakog učinka droge u svijetu i da vjerojatno neće biti uskoro“, dolazi u sukob s tim mišljenjima. Istina, ovaj stručnjak uopće nije neovisan: akademik je aktivno sudjelovao u istraživanju lijeka i neko je vrijeme bio na čelu skupine svojih programera.

Neki od članaka na web stranici Ingavirina u odjeljku Publikacije su vjerojatniji oglasi, ali ih nećemo razmatrati, kao ni izvještaje s konferencija. Osvrnimo se na znanstvene znanstvene publikacije (iako su čak i one ispresijecane reklamnim prilozima sa slikom lijeka o kojem se raspravlja).

Pogledajmo u znanstvenim časopisima u kojima se objavljuju članci o kliničkim ispitivanjima lijeka (njihov popis ljubazno nam daje sama stranica Ingavirina). Gotovo svi od njih su ruski, niskokvalitetni, a neki se čak i ne pregledavaju (to jest, svaki se članak može tamo objaviti bez prethodne procjene neovisnih stručnjaka). Recimo nekoliko primjera. Faktor utjecaja (pokazatelj koji odražava učestalost navođenja članaka znanstvenog časopisa u trogodišnjem razdoblju, na primjer, za jedan od najvećih medicinskih časopisa, The Lancet, faktor utjecaja je 44,0, a prosjek za dobre časopise je 4, - Pokazatelj. Ru) "Pitanja onkologije" jednaka su 0,280, a časopis "Eksperimentalna i klinička gastroenterologija" ima faktor utjecaja od 0,289.

Ruski medicinski časopis za 2011. ima faktor utjecaja od 0.741, ali ako pogledate dvogodišnji čimbenik utjecaja RISC-a, koji uzima u obzir samo navode znanstvenih članaka indeksiranih u Scopus, Web of Science ili RSCI bazama podataka, vidjet ćemo brojku od 0.089. Ispitivan je učinak lijeka na uzorku od 33 osobe, a ne vrlo velik za istraživanje lijeka. Njegove stranice prikazuju ne manje tužnu sliku: u članku "Studija o učinkovitosti i sigurnosti novog lijeka Ingavirin", ne govori se o dvostruko slijepoj, placebo kontroliranoj metodi, kada ni pacijent ni liječnik ne zna tko je primio placebo i kome se daje stvarna droga. U ovom slučaju, istraživači mogu biti optuženi za nepravilnost, jer namjerno postoji iskušenje i mogućnost podsvjesnog utjecaja na rezultate (na primjer, davanje bolesnicima velike doze antipiretika i drugih sredstava simptomatskog liječenja, ili potpuno zaokruživanje brojeva u željenom smjeru).

Osim toga, mnogo pažnje u ovoj i brojnim drugim studijama, čak i primjenom metode dvostruke slijepe kontrole, posvećeno je nestanku simptoma groznice i upale, uobičajenim zaštitnim reakcijama u tijelu i samo 11 od 105 pacijenata (jedna trećina je primila Ingavirin, jedna trećina drugi lijek, jedna trećina je primila Ingavirin, jedna trećina drugi lijek, jedna trećina placebo) proučavana je brzina nestanka virusa iz sluznice pod utjecajem lijeka, osam je uzeto za placebo testiranje. Od 33 osobe iz skupine Ingavirina, lako je odabrati 11 (kao i 8 od 39 iz placebo skupine), čiji će se periodi oporavka razlikovati čistom šansom ili zbog prirode organizma. Također je zanimljivo napomenuti da se u članku najprije spominje da su dijagnoze svih 105 sudionika potvrđene u laboratoriju, a zatim se kaže da je za istraživanje o učinku lijeka i placeba na eliminaciju virusa uzeto samo 11, "od kojih je izvorno izoliran virus gripe" i 8 osoba ( je li virus izoliran od njih je nejasno, a ako ne, kako je "laboratorijska potvrda"?), respektivno.

Još tri članka na mjestu lijeka predstavljaju rezultate dvostruko slijepih, placebo kontroliranih studija. Prva procjenjuje učinak lijeka na stopu oporavka adolescenata s influencom i ARVI na uzorku od 180 osoba (iz različitih razloga isključeno je nekoliko sudionika, a 161 osoba je došlo do kraja). Ovaj članak, objavljen u časopisu Practical Pediatrics Questions (RINTS impact factor - 0.250), predstavlja grafikone koji uspoređuju nestanak simptoma u Ingavirinu i placebo skupinama. Kašalj u prvoj skupini prošao je 5,4 dana, au drugom - nakon 6,8 dana, simptomi faringitisa nestali su brže, a "trajanje rinitisa bilo je također nešto kraće, bez statistički značajnih razlika s placebo skupinom" na tržištu, lijek treba usporediti ne samo s placebom, već is već postojećim lijekovima, čija je učinkovitost već dokazana). Odmah nakon popisa referenci u ovom radu treba se okrenuti s oglašavanjem Ingavirina.

Drugi članak, objavljen u časopisu Pulmonology (faktor utjecaja RISC 0,656), govori o proučavanju preventivnih svojstava lijeka na uzorku od 400 ljudi koji su došli u kontakt s osobama s gripom. Kao rezultat poduzetih mjera, samo 15 od 200 ljudi oboljelo je u grupi Ingavirin u 37 dana, dok je u skupini koja je primala placebo 32 od 200, na temelju kojih je zaključeno da je stopa djelotvornosti Ingavirina bila 63%. Podaci o omjeru spola i dobi sudionika u svakoj skupini nisu naznačeni, iako ti pokazatelji mogu utjecati na imunitet (na primjer, stariji ljudi mogu proći kroz mnoge napore i dobiti otpor prema njima, za razliku od mladih ljudi). Odjeljak "Rasprava" ponovno je ilustriran Ingvirin oglasom. U članku se također naziva aktivni sastojak lijeka "analogom prirodnog peptidoamina izoliranog iz živčanog tkiva morskog mekušca Aplysia californica", ali ne govori što ta komponenta čini u virusu i kako je povezana s antivirusnim imunitetom u samom mekušcu. Te podatke o peptidaminima nismo pronašli u tematskom pregledu časopisa Journal of General Virology (faktor utjecaja 3.39) o antivirusnom imunitetu u morskim mekušcima, za razliku od upućivanja na brojne druge mehanizme njihove zaštite.

Drugi rad, utemeljen na dvostruko slijepoj, placebo kontroliranoj metodi istraživanja (ovaj put s drugačijim autorima od prethodna dva), objavljen je u Ruskom časopisu za perinatologiju i pedijatriju (čimbenik utjecaja 0,443). Uzorak se sastojao od 310 djece u dobi od 7 do 12 godina, kod kojih su klinički dijagnosticirane gripe i respiratorne virusne bolesti, a ne laboratorijske pretrage. Uspoređujući stopu nestanka simptoma (kašalj, vrućica, kataralni sindrom, smanjen apetit, poremećaje spavanja, itd.), Istraživači su donijeli zaključke o "ubrzanom uklanjanju virusa", koji, međutim, nisu dijagnosticirani niti prije niti nakon liječenja, za razliku od, primjerice, prethodnog rada koji smo pregledali. Ali u trećem djelu postoji nešto što ga ujedinjuje s drugima - umetak s Ingavirinovim oglasom.

Virologija i njezina pitanja

Drugi članak s istog popisa publikacija na stranicama objavljen je u časopisu Russian Dentistry s faktorom utjecaja od 0,139. Takva niska brojka može se objasniti činjenicom da je stomatologija prilično usko područje gdje citiranje po definiciji ne može biti veliko. No, pored naslova časopisa nije čak ni označena "recenzirana". Ako je časopis visoko specijaliziran, to ne znači da se članci ne bi trebali prikazivati ​​prije objavljivanja, a ne od strane izdavača, već od strane stručnog kolegija. Slična je situacija i sa časopisom Therapeutic Archive, čiji je faktor utjecaja, međutim, mnogo veći i iznosi čak 0.693 citata po članku.

Časopis "Pitanja virologije", koji je također objavio jedan od članaka objavljenih na mjestu lijeka, ima faktor utjecaja od 0,415. Iako je časopis recenziran, objavio je i članak o neučinkovitosti Ingavirina u netoksičnim koncentracijama stanica (barem, to je navedeno u brojnim izvorima, cijeli tekst članka “Lviv DK, Burtseva EI, Prilipov” A.G. i dr. “Izolacija 24.05.2009. I taloženje prvog soja A / IIV-Moscow / 01/2009 (H1N1) swl, slično svinjskom virusu A (H1N1), u državnu zbirku virusa (STB br. 2452 od 24.05.2009) od prvog pacijenta s dijagnozom u Moskvi 21.05.2009. “, Virološka pitanja, 2009, №5, str. 10-14” ne mogu se naći, a sažetak članaka Ingavi Rin se uopće ne spominje.

Možda je jedan od najsnažnijih časopisa u kojem je objavljen članak o Ingavirinu postao Pharmaceuticals (Basel). Sada je njegov čimbenik utjecaja 5,30 - sasvim prihvatljiv za razinu medicinskog časopisa, ali u vrijeme objavljivanja članka (2011.) ta je brojka iznosila samo 1,42.

"Što, od čega?", Ili "Dva kovčega"

Aktivni sastojak lijeka označen je kao 2- (imidazol-4-il) -etanamid pentandioid-1,5-kiselina. Nije jasno na koji virusni ciljni protein djeluje ova molekula. Brojni članci ne daju odgovor na ovo pitanje.

Zanimljivo je napomenuti da su istu tvar u istom obliku najprije postavili proizvođači - tvrtka "Valena Farm" - kao dva različita lijeka, Dicarbamin i Ingavirin. Važno je napomenuti da je Dicarbamin u početku testiran kao lijek za rak. Ubrzo nakon puštanja tih sredstava na prodaju, proglašen je nezakonitim prema Saveznom zakonu od 12. travnja 2010. N 61-FZ „O cirkulaciji lijekova“. Usporedba opisa dikarbamina i Ingavirina također dovodi do zanimljivih rezultata. Ovisno o ambalaži, ista se tvar počinje ponašati drugačije, na primjer, “ne može se odrediti u krvi po dostupnim metodama”, ili, naprotiv, “određuje se u 10 minuta u krvnoj plazmi”, štiti je od virusnih bolesti, a zatim od posljedica. kemoterapija (oba lijeka spadaju u skupinu antivirusnih i protuupalnih lijekova). Dicarbamine licenca je ukinuta 2013. godine.

Ingavirin vs. Arbidol: Druga liga

No, pravi (iako ne uopće herojski) ep se odvija oko bitke lijeka s drugim titanom farmaceutske industrije - Arbidol. U gotovo svim člancima koji procjenjuju učinak Ingavirina na ljude s influencom, na stanice, životinje i viruse in vitro, usporedba je napravljena s placebom i već dobro poznatim lijekom. I u svakoj studiji koju su proveli stručnjaci koji su razvili Ingavirin, on uvijek pobjeđuje u ovoj borbi: droga je, kažu, manje toksična i ponekad učinkovitija. Međutim, u člancima u kojima je Ingavirin prepoznat kao neučinkovit u koncentracijama sigurnim za stanice, inferioran je u odnosu na druge lijekove i ne pomaže u prevenciji bolesti i gdje Arbidol uvijek pobjeđuje, autori su izumitelji i proizvođači Arbidola. Inače, razina znanstvenih časopisa, gdje su ti članci objavljeni, nije sasvim različita. Često su čak i iste, kao što su, na primjer, “problemi s virologijom” koji su već privukli našu pozornost. Vrlo otrovna koncentracija Ingavirina u njima razlikuje se ne manje od pet puta: prema naprijed navedenim člancima objavljenim na internetskoj stranici Arbidola, iznosi 200 μg / ml, a publikacije iz Ingavirinovih navijača navode prve zamjetne destruktivne promjene pri koncentraciji od 1000 μg / ml. Neke reference suprotne tvrdnjama o njezinoj sigurnosti ne dovode do znanstvenog rada, već izravno do nastave (međutim, uputa se treba temeljiti na rezultatima znanstvenog istraživanja). Opseg toksičnosti Arbidola, ovisno o proizvodu, također „lebdi“ u rasponu od 3 do 25 μg / ml.

Upute za uporabu lijeka Ingavirin, cijene i preglede bolesnika

Učinkovit je kod sljedećih zaraznih bolesti:

 • influenca;
 • parainfluence;
 • respiratorna sincicijska infekcija;
 • druge prehlade.

Zašto pomaže kod virusnih infekcija?

Ingavirin inhibira reprodukciju (razmnožavanje) virusnih čestica u stanicama, stimulira proizvodnju interferona i limfocita. Zbog djelovanja lijeka, ne događa se samo rana eliminacija virusa iz tijela, nego i aktivacija vlastite obrane.

Sastav lijeka

Aktivna tvar je vitagluta. Sastav ekscipijenata uključuje laktozu, škrob, silicijev dioksid, magnezijev stearat.

Farmakološko djelovanje

Antivirusni učinak temelji se na suzbijanju aktivne reprodukcije virusa u nuklearnoj fazi. lijek:

 1. Uzrokuje povećanje koncentracije interferona u krvi i njihovu funkcionalnu aktivnost.
 2. Ubrzava proizvodnju limfocita s citotoksičnim učincima.
 3. Potiskuje proizvodnju proupalnih faktora (interleukina 1.6, faktor tumorske nekroze alfa).

Korištenje lijeka u slučaju respiratorne virusne infekcije ublažava simptome bolesti (skraćuje se vrućica, uklanjaju se znakovi trovanja u obliku glavobolje, slabosti i vrtoglavice), smanjuje rizik od komplikacija i ubrzava oporavak.

Obrasci doziranja

Ingavirin je dostupan u obliku plave, žute i crvene kapsule od 30, 60 i 90 mg. Jedna kapsula sadrži granule i prah koji su bijeli ili gotovo bijeli. Dopušteni su konglomerati.

proizvođač

Lijek proizvodi ruska farmaceutska tvrtka Valenta Farm.

Doziranje i način uporabe

Ingavirin se propisuje oralno (usta). Prijem lijeka ne ovisi o vremenu obroka. Kapsula se ne može ugristi i žvakati.

U liječenju gripe, akutnih respiratornih virusnih infekcija, doza u odraslih je 90 mg jednom dnevno, u djece od trinaest do sedamnaest godina - šezdeset mg jednom dnevno.

Za profilaktičke svrhe, odraslima se preporuča uzimanje 90 mg ingavirina jednom dnevno tijekom pet dana. Prilikom uzimanja lijeka potrebno je pridržavati se optimalnog režima pijenja (1 - 1,5 litara vode dnevno).

kontraindikacije

Nije propisan u prisutnosti preosjetljivosti na glavne ili pomoćne tvari lijeka. Relativna kontraindikacija je manjak laktaze, nepodnošenje laktoze, sindrom malabsorpcije.

Koristite tijekom trudnoće

Kliničke studije nisu otkrile teratogene, embriotoksične učinke lijeka. Međutim, sigurnost Ingavirina tijekom trudnoće nije točno dokazana, a trudnice ne prepisuju lijek.

Koristite tijekom laktacije

Nedostaje dovoljna količina podataka o sigurnosti lijeka u dojiljama. Stoga se u vrijeme liječenja Ingavirinom preporučuje prekid dojenja.

Je li to moguće za djecu?

Nemojte primjenjivati ​​u djece mlađe od sedam godina. Dnevna doza za djecu od sedam do sedamnaest godina ne smije prelaziti šezdeset mg. Neki istraživači vjeruju da lijek uopće ne smije biti propisan djeci mlađoj od 18 godina, koristeći više proučavanih i sigurnijih antivirusnih sredstava (Arbidol, Anaferon, itd.).

Interakcija s drugim lijekovima

Kod propisivanja kombinacije antibakterijskih lijekova i Ingavirina povećava se učinkovitost terapije (sekundarna upala pluća, komplicirani bronhitis). Nije propisan zajedno s drugim antivirusnim lijekovima. Tijekom liječenja ili profilaktičke primjene lijeka, konzumacija alkoholnih pića je nepoželjna zbog slabljenja učinka lijeka.

Bolest bubrega

U nedostatku funkcionalne bubrežne insuficijencije propisane su standardne doze Ingavirina.

Smanjenjem brzine glomerularne filtracije, doza lijeka se prilagođava ovisno o razini ureje i kreatinina, tijeku infektivnog procesa, jer se u ovoj kategoriji bolesnika povećava rizik od neželjenih učinaka lijeka.

Kod bolesti jetre

Ingavirin se koristi u standardnim dozama u odsutnosti disfunkcije jetre (normalne razine bilirubina, AlAT, AsAT, alkalne fosfataze, ukupnog proteina). Kod zatajenja jetre mogući su simptomi predoziranja lijekom, stoga se doza Ingavirina smanjuje i trajanje liječenja se smanjuje.

Nuspojave

Liječenje lijekom dobro podnosi pacijent. Među rijetkim neželjenim djelovanjima Ingavirina javljaju se glavobolje, suze, osip na koži. Ovi simptomi su znakovi alergijske reakcije, koja zahtijeva trenutni prekid liječenja.

predozirati

Pojavljuju se glavobolje, suzenje, mučnina, povraćanje, oslabljena stolica. Morate prestati uzimati Ingavirin.

Koliko je to?

Raspon cijena lijeka je od 410 do 490 rubalja.

analoga

Rok trajanja i uvjeti skladištenja

Lijek treba čuvati na sigurnom mjestu za djecu. Prostor treba biti suh i zaštićen od izravnog sunčevog svjetla, temperatura ne prelazi dvadeset pet stupnjeva Celzija.

Rok trajanja je dvije godine.

Trebam li liječnički recept?

Ingavirin se može kupiti bez recepta.

Recenzije

Nema učinka

PREDNOSTI: Ne
NEDOSTACI: nedjelotvorni
[spoiler title = "Pročitajte pregled u cijelosti"] Radim u ljekarni iu prošlosti sam često bio bolestan, zaražen svojim klijentima. Kada se Ingavirin pojavio na farmaceutskom tržištu, došao je predstavnik te tvrtke i dobro govorio o njemu, kao što nema analoga, učinak nakon prve kapsule, praktična primjena samo jednom dnevno i slično. Kasnije, možda tjedan dana nakon toga, nakon što sam osjetio simptome, odmah sam odlučio probati kako bih znao što prodajem ljudima, kupio sam Ingavirin. Lijek je antivirusan. U pakiranju od 7 kapsula, tečaj od 1 kapsula dnevno tijekom 5 dana, cijena je oko 400 rubalja. Osjećam se bolje čak i trećeg dana ingavirina, iako sam ga počela uzimati pri prvim simptomima.
Ne preporučujem ovaj lijek, nije jeftin, ali učinak je nula.
Izvor: https://otzovik.com/review_614513.html[/spoiler]

Još jedan potez za oglašavanje

PREDNOSTI: jednostavno ne postoje
NEDOSTACI: potrošeni novac i nada nisu opravdani

[spoiler title = "Pročitajte cijelu recenziju"]

Pa, vrijeme je za prehladu i prehladu. Iz televizije i Interneta obasjavalo se oglašavanje o najboljem načinu liječenja. Vrijeme arbidola i rimantadina je prošlo, iako su u jednom trenutku bili jednostavno "najbolje sredstvo" u liječenju ARVI. A kako se ispostavilo, oni apsolutno nisu učinkoviti. Sada je vrijeme Ingavirina.

Kao što je preporučeno uputama za lijek, na prve znakove prehlade morate popiti tabletu od 90 mg. Sve je prikladno u blisteru od 7 tableta od 90 mg. Kako zanimljivo! Baš kao stari vic: bez liječenja ste bolesni tjedan dana, a liječenjem 7 dana. Sve pod starom shemom! I proizvođač odmah upozorava da morate početi piti u prvih nekoliko sati, malo kasno, a alat neće pomoći! Vrlo udobno.

No, kako bih se lišio sumnji, na prvi znak prehlade, kada još uvijek nije bilo temperature, ali samo vodene oči i neugodni osjećaji u nosu, popio sam 1 tabletu - 90 mg. Hladnoća naravno nije stala. Ali nastavio sam primati. Unatoč uzimanju lijeka, sve je išlo prema standardnoj shemi - curenje iz nosa, kašalj, porast temperature do 4 dana, još 3 dana za potpuni oporavak. Ukratko, 7 dana i ja sam zdrava osoba. Pa, naravno, moje liječenje nije bilo ograničeno samo na ingavirinom - to je još uvijek bilo prskanja od obične prehlade, upale grla, litara tekućine i lijekova koji sadrže paracetamol.

Općenito, čudo se nije dogodilo! Volio bih da sam potrošio novac na mandarine i limun, barem na neku korist!
Izvor: https://otzovik.com/review_292472.html

Što nije rečeno ili namjerno nijemo

PREDNOSTI: pomaže
NEDOSTACI: proizvođači skrivaju informacije, a lijek nije klinički široko testiran.

Objectly, lijek pomaže, pitanje je po kojoj cijeni... Imidazolin ethanamid pentandic kiselina (vitaglutes) - aktivni sastojak je već dugo poznat kao lijek dikarbamin, ubrzavajući leukopoezni lijek. Prema tome, lijek je testiran na pacijentima koji boluju od raka, ali ne i kod zdravih ljudi. Nije teško pretpostaviti, i mehanizam djelovanja, više leukocita veća zaštita tijela. To će općenito biti karakteristično za cjelokupnu skupinu lijekova (isti metiluracil). Zapamtite da će, kada uzimate leukopoetiku, klinička analiza leukocita biti skalirana (mora biti visoka).
Ono što je odvratno, a što treba zasaditi, jest da u kontraindikacijama za ingavirin nema ni riječi o općim kontraindikacijama za leukopoetiku - maligne bolesti koštane srži i sve što se odnosi na krvne (maligne) bolesti.
Nitko ne može reći kako će se rizik od raka kod zdrave osobe povećati kada uzimamo ingavirin...
Izvor: https://otzovik.com/review_1503754.html[/spoiler]

Opasna droga. Rezultat brzih kliničkih ispitivanja

PREDNOSTI: Ne
NEDOSTACI: Izgleda da je droga slabo shvaćena.

[spoiler title = "Pročitajte cjelovitu recenziju"] Gotovo da nema kontraindikacija i nuspojava. To je sumnjivo za sličan lijek.
S pojavom prvih znakova ARVI na savjet televizijskog oglašavanja i ljekarnika kupio je Ingaverin. Nakon tri kapsule (tri dana), do kraja trećeg dana pritisak se povećao na 200/95. Posljednjih godinu i pol nije uzimao lijekove za pritisak, jer je to bilo normalno. Ovdje lijekovi za ublažavanje AD nisu pomogli, složio sam se u bolnici da napravim IV s magnezijem - smanjili su ga na 160/85. Sljedećeg dana pucanje nije uspjelo. One noći kad je bio hospitaliziran. Klinika koristi s kapaljkom lijek uzet u intenzivnoj njezi. U sljedećim danima podvrgnut je potpunom pregledu - krv i organi su normalni, uključujući kardiovaskularne. Mišljenje liječnika je negativan utjecaj ingaverina na funkciju bubrega, što je dovelo do krize. Istina, zaključak iz etičkih i drugih razmatranja napravljen je usmeno.
Izvor: https://otzovik.com/review_674102.html[/spoiler]

Brzo pomaže

PREDNOSTI: Radni alat. To je prikladno uzeti.
Greške: Skupo.

[spoiler title = "Pročitajte cijelu recenziju"]

Dugo sam čuo za Ingavirin. I uglavnom dobro. Ali on to prije nije morao koristiti. A onda se najstariji sin (15 godina) razbolio. Grlo je crveno, boli. I imamo samo okrugu pedijatar prestati, a na drugom mjestu, i bez nas, "zabava." Odlučili smo se liječiti prvih nekoliko dana, a ako se ne popravi, posjetite liječnika.

Režim liječenja smo otkrili sa svojim sinom. Izliječiti. To je samo zato što je bez reference dijete propustilo školu, a onda smo požurili u školu. A na "starom kvascu" novi virus brzo se zaglavio. Uzalud, da je slučaj za proljeće, zagrijali smo se i virus gripe, očito, također odmrznuo))

Nakon nekoliko dana školovanja, dijete je reklo da nešto boli. Pa, naravno, potrebno je ponovno liječiti. Od liječnika znam dugo vremena da je bolje ne davati isti antivirusni lijek dvaput za redom. Posljednji put bio je "Cycloferon". Ovaj put sam odlučio kupiti Ingavirin.

U pakiranju Ingavirina 7 crvenih kapsula.

Sin, kao što možete vidjeti, gotovo je završio tečaj. Vrlo je prikladno da trebate uzimati 1 kapsulu dnevno, bez obzira na obrok.
Mogu reći da se sutradan moj sin osjećao mnogo bolje. Dva dana kasnije nije bilo nikakvih neugodnih simptoma. Vjerojatno je svoju ulogu odigrala činjenica da je liječenje započelo odmah nakon prve boli.
Sada mogu pouzdano preporučiti ovaj alat.
Izvor: https://otzovik.com/review_1827384.html

Pomaže kod gripe i ARVI

PREDNOSTI: pomaže
NEDOSTACI: Cijena
[spoiler title = "Pročitajte cijelu recenziju"]

Prije nešto više od tjedan dana hladnoća me uhvatila i pala s nogu. Simptomi su klasični - nos teče, samopostojanje nije jako. Liječnik je potvrdio navodnu dijagnozu akutnih respiratornih virusnih infekcija, propisano liječenje - lijek ingavirin, jednu kapsulu dnevno tijekom pet dana.
Uzimajući kapsulu za noć, već sljedećeg jutra osjetio sam blagi napredak u zdravlju. Što vam se svidjelo - možete uzeti ovaj lijek u bilo koje doba dana, bez obzira na obrok - to je vrlo povoljno.
Zahvaljujući ovoj drogi, nisam dugo ostajala u bolnici - izliječena sam za četiri dana. Nakon toga, uzeo sam ingavirin još dva dana.
Općenito, preporučuje se uzimanje ingavirina najkasnije 36 sati nakon prvih znakova prehlade. Očigledno, malo sam propustio ovaj put. Jesensko-zimsko razdoblje je vrijeme za kataralne bolesti, a sada ću sa sobom nositi kapsulu ovog lijeka u novčanik, tako da je uvijek mogu uzeti na vrijeme.

Trošak lijeka - 445 rubalja po pakiranju, u kojem postoji sedam kapsula, ovaj iznos bi trebao biti dovoljno da se oporavi od prehlade.

Unutar paketa nalazi se naputak s detaljnim opisom djelovanja lijeka, indikacije, kontraindikacije za uporabu i doziranje.

Ingavirin nije jeftin, ali u isto vrijeme dobar, učinkovit lijek koji stvarno pomaže u liječenju ARVI.
Izvor: https://otzovik.com/review_1368115.html

Prva palačinka je kvrgava

PREDNOSTI: Nije pronađeno
NEDOSTACI: Da su pili, da nisu pili, bili su bolesni tjedan dana.

[spoiler title = "Pročitajte cijelu recenziju"]

Sve je počelo s činjenicom da se moj muž razbolio. Nekako se razboljela brzo i neugodno - groznica sranje, kašalj, curenje nosa, većina se osjećala dobro. Došla je tetka-liječnica, dijagnosticirao je ARVI, otpušten, između ostalog, ingavirin. Guglala sam i otkrila da je to antivirusni lijek. Obično nikome ne dajem ništa - ni ja ni djeca - ne smatram potrebnim. Spašeni su morsikami. Ali moj muž je stvarno želio ubrzati oporavak.
Otišao sam u ljekarnu, kupio kutiju. To vrijedi dvije stotine rubalja s repom.

U kutiji je sedam crvenih kapsula. Na kapsuli dnevno - tjedni ciklus primanja.