loader

Glavni

Prevencija

Orvirem

Sirup za djecu, OLYPHEN Corporation

Indikacije za uporabu

Prevencija i liječenje gripe i ARVI u djece u dobi od 1 godine.

Rasprava lijek Orvirem u zapisima mame

Kod orvirema, rimantadin je lijek s dokazanom djelotvornošću protiv virusa. Liječili smo ih prošle zime i gripu. Da, ovdje ne znate što piti za prevenciju! Možda samo vitamini, otsillocoktsinum, šipak i citrusa. Nije mi pomogao ni Flupferon, ni Derinat! Na početne datume kapala je i još uvijek je bila zaražena od djeteta. I od Viferonovoy mast nos svrab, kao da.

Pace je najvjerojatnije spavao nakon orvirema. Tijekom virusa dobro pomaže + nema imunomodulatorno svojstvo. Dakle, +1.

Wow, imaš li svih 7 dana temperamenta? Užas! Ništa mi ne pomaže (((već svakih 2,5 sata dajem nešto, već je i zastrašujuće. Kako bi intoksikacija bila iz takvog iznosa (((je li cytovir bolji od orvirema? Je li i antivirusno?

. kasnije, ne razumijem gdje ga još imam; (((i što biste preporučili osim svijeća? Što mogu hitno dati? Pokušao sam ga poput flupferona i aflubina - nisam vidjela učinak. Ponovno sam tretirana s hormonima, ali onda je došlo do visoke temperature. kad liječnik dođe i ne kaže da mu treba da daruje krv, vidi virusnu ili zaraznu bolest, mislim da bih trebao donirati sto, ili sam u zabludi?

. Sada, na prvi znak, sipam.. Da, da, popunjavam ga, dobar dio i sve, 2-3 puta je dosta. o antibioticima na sve su zaboravili.. Čak i na prve znakove prehlade dajem, profilaktičku dozu Orvirema. 1-2 puta. Pochitayt.

Obično nosite Derinat, on vam pomaže? Da budem iskren, prva stvar koja te uhvati u oči. Za mene, taj Derinat, taj anaferon je isti. U Viferonu i Orviremu drugačiji sastav, mi radimo prvi, ali za sada samo odobravamo.

. Automatski prolaz. 3 dana smo popili piće i odmah kašalj je mokar, onda su inhalacije lazolvana i bromheksina iskašljavajuće.. ali ove godine ostaje netaknuto. nakon uzimanja

. Počinje kada temperatura dugo traje, ali ja ću još malo pričekati s mišlju o "što ako možemo bez njih" prije nego što im damo i točno sljedeći dan koristeći panadol poboljšanje. Čini mi se i Orvirem se ne miješa, ali to je kod liječnika. Odmah je počinjem davati, čim se razboli. Sam mi je pomogao, iako je to bilo za djecu. VI.

Sada samo pričekajte, to će izaći. u takvim slučajevima odmah dajem prof. dozu Orvirema. Stvarno nam pomaže.. Tata je tjedan dana ležao s virusom, a mladunci se nisu ni razboljeli.

Može li nešto poput orvirema početi davati? To je posebno od gripe. Ineta "Lijek se propisuje za gripu tipa A, akutne respiratorne virusne infekcije. Također se koristi i kao profilaktičko sredstvo za osobe starije od godinu dana. Za gripu tipa B također pomaže jer ima antotoksični učinak. Lijek je dostupan u obliku ružinog sirupa.

Orvirem nam je također vrlo dobro pomogao i Tsitovir. Ali to je kad VIRUS. Ali u ovom trenutku to nije pomoglo, tempo od 40,2, na dan 4, počeli su davati antibiotik, odmah pomogli. Očito bakterijska infekcija, nažalost..

Viburcol kao antipiretik kao analgetik. Pa, mislim da nam stvarno ne pomaže. Stoga se izmjenjuju s nurofenom. A onda je Viferon orwirem zamijenjen. Ne znate što je bolje. Svijeće iritiraju sluznicu ovdje, otuda i sluz s tragovima krvi. Mislim da je ovo naša slaba točka, idemo do gastroenterologa. Orvirem malina sirup, jagoda nurofen - tj. visok rizik od alergija ako je sklon. Stoga je zyrtek dao. Horor. Mrzim pilule.

Dajem zdravu narudžbu i to puno pomaže. Čak i ako se jedna žlica nahrani.

Ovaj nam Viferon također nije pomogao, ali oni su trošili novac ((Orvirem se spasio! Još jedna tinktura eukaliptusa je kul! Upravo nas je savjetovao Sevastyanov. Za viruse, i za našu ekologiju, za čašu vode (pijenje na sobnoj tempo)) L. Tinkture eukaliptusa (ljekarna košta novčić) i pustiti da odstoji sat vremena kako bi alkohol nestao. Dajte Manyuni čajnu žličicu 4-5 puta dnevno, pustite starijeg 4-5 puta dnevno i vi i vaš suprug možete uzmite nekoliko puta dnevno gutljaj! To je protuupalno i antiseptično! tkam stariji.

za nas, da je nešto neshvatljivo Fedka i Olko pet dana na temperaturi od 39,4 do 40,3 i ništa drugo, sve je otišlo za šesti i to je sve. djeca su se oporavila s mojim suprugom i mislimo da su nam Derinat i Orvirem (preventivni antivirusni program) tako dobro pomogli.

Prof. doza Orvirema-odmah. Pomaže nam dobro.. Sjećam se, moj je muž ležao 10 dana u jednom sloju, nosio je male bez posljedica (Kirill je imao samo slabi rinitis, Temka uopće nije povrijedio)

. Kad imam jaku temperaturu, spasim dijete digikonom (on zadržava rezultat za najdužu sveću). Također ne brišem, već samo stavim pod tuš - također pomaže i gripa je liječena ARVIREM-om !! U redu!

. m, a zatim se pojavljuju ili se uopće ne pojavljuju. Angina bi vidjela liječnika - a vi sami, ako pogledate u vrat - bijeli procvat, nemoguće je propustiti. U tvojim godinama, spasio nas je Orvirem - izvrstan antivirus, brzo se stavlja na noge. Zdravlje za vas, nemojte biti bolesni

. Ne znam što da mislim, ali ab joj je pomogao, iako sada ima još nešto, dok smo išli u ORL, imali smo testove i sjetvu krvi i urina i nastavili liječenje, rezervirala sam orvirem i Tamiflu za svaki slučaj, cijela obitelj pije za prevenciju gripe od ingavirina (nije jeftino) jer su mediji uplašili ovu epidemiju, ne znam za vas, imamo sve u ljekarnama u Moskvi, imam toliko zaliha lijekova da nikad nisam bila kao sada, moja kćerka se rijetko razboljela, Odlučio sam da ću ove godine staviti cjepivo protiv gripe, ranije je protiv gripe Ylä. U redu! Tamiflu iu Moskvi, sada popodne s vatrom.

Pažljivo pročitajte za Orvirema. Izvrstan lijek, na prvi znak prehlade, odmah nakon 3 do 3 dana, a dijete je zdravo. Samo se spašavam čim sam ga počela davati, tako da smo išli u vrtić dvije godine bez sline i kašalj.. U jesen se cijela obitelj razboljela, tata nije mogao ni otići na zahod, bio je uhvaćen od tako snažnog virusa. Kod Orvirema je Kirusha imala slab kašalj, a Artyomka općenito.

Orvirem

Orvirem - antivirusni lijek. Aktivan protiv sojeva virusa influence A (posebno tipa A2).
Ima antitoksični učinak na ARVI i gripu uzrokovanu virusom tipa B.
Osobitost lijeka je u tome što je rimantadin fiksiran na matrici natrijevog alginata. To omogućuje Orviremu da osigura produljenu cirkulaciju lijeka sa smanjenjem njegove toksičnosti, budući da rimantadin u ovom obliku doziranja nije odmah oslobođen, što daje postupno i produženo oslobađanje u krv. To smanjuje stupanj toksičnosti rimantadina, poboljšava farmakokinetiku i mehanizam djelovanja lijeka.

Indikacije za uporabu
Orvirem se koristi za prevenciju i rano liječenje gripe i ARVI u djece starije od 1 godine.
Profilaksa Rimantadina može biti učinkovita u kontaktima s bolesnima kod kuće, kada se infekcija širi u zatvorenim kolektivima i pri visokom riziku od razvoja bolesti tijekom epidemije gripe.

Način uporabe:
U liječenju se Orvirem sirup uzima oralno (nakon jela) s vodom, prema sljedećoj shemi: na djeci od 1 do 3 godine, na dan 1, 10 ml (2 žličice) sirupa (20 mg) 3 puta / dan ( dnevna doza - 60 mg); u 2. i 3. danu - 10 ml 2 puta dnevno (dnevna doza - 40 mg), 4. dan - 10 ml 1 vrijeme / dan (dnevna doza - 20 mg); za djecu od 3 do 7 godina - 1. dan - 15 ml (3 čajne žličice) sirupa (30 mg) 3 puta dnevno (dnevna doza - 90 mg); u 2. i 3. danu - 3 žličice 2 puta dnevno (dnevna doza - 60 mg), 4. dan - 3 čajne žličice 1 put / dan (dnevna doza - 30 mg).
Za prevenciju, lijek je propisan: za djecu od 1 godine do 3 godine - 10 ml (2 žličice) sirupa (20 mg) 1 vrijeme / dan; djeca od 3 do 7 godina - 15 ml (3 čajne žličice) sirupa (30 mg) 1 put / dan tijekom 10-15 dana, ovisno o žarištu infekcije.
Dnevna doza rimantadina ne smije prelaziti 5 mg / kg tjelesne težine.

Nuspojave
Orwirem se obično dobro podnosi. Dok primate Orvirem, mučnina, nadutost, anoreksija, glavobolja, osip na koži, svrbež i urtikarija mogu biti vrlo rijetki.

kontraindikacije:
Kontraindikacije za uporabu sirupa Orvirem su: preosjetljivost na rimantadin i druge komponente lijeka; dobi do 1 godine; akutne i kronične bolesti jetre, bubrega; hipertireoidizam; dijabetes melitus; trudnoća; dojenje.

trudnoća:
Lijek Orvirem je kontraindiciran za uporabu tijekom trudnoće i dojenja.

Interakcija s drugim lijekovima:
Orvirem smanjuje učinak antiepileptika. Poboljšava djelovanje kofeina; Aspirin i paracetamol smanjuju koncentraciju rimantadina u krvi.

predoziranje:
Slučajevi predoziranja Orvirem do danas nisu identificirani.

Uvjeti skladištenja:
Orvirem pohranjen na tamnom mjestu na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C.
Čuvati izvan dohvata djece.

Obrazac za izdavanje:
Orvirem sirup za djecu - gusta tekućina ružičaste ili svijetlo crvene boje, slatkog okusa s gorkim okusom; u tamnim staklenim bocama od 100 ml, 1 boca u pakiranju.

sastojci:
1 žlica sirupa Orvirem (5 ml) sadrži: 10 mg rimantadin hidroklorida;
pomoćne tvari: šećer, natrijev alginat, E122, pročišćena voda.

Orvirem - upute za uporabu, sirup za djecu

Orvirem je antivirusni sirup za djecu s dokazanom djelotvornošću u prevenciji i ranom liječenju influence A. Orvirem je domaći antivirusni lijek za djecu nove generacije koji je razvio Istraživački institut za gripu (St. Petersburg).

Orvirem je dostupan u obliku sirupa za djecu s aktivnim sastojkom rimantadin hidroklorid. Pomoćne tvari: šećer, natrijev alginat, boja E122 (karmuazin, azorubin), pročišćena voda.

Natrijev alginat (u prehrambenoj industriji, označen kao E-401 i odobren za uporabu u proizvodnji dječje hrane), ima svojstva adsorpcije i detoksikacije, što pridonosi njegovoj antitoksičnoj aktivnosti. Naime, natrijev alginat smanjuje toksični učinak rimantadina (koji je kontraindiciran kod male djece i dopušten je samo za djecu od 7 godina).

Orvirem - indikacije za primjenu u djece

Naziv Orvirem može se dešifrirati kao SARS + REMADADIN, međutim, u službenim uputama za uporabu, indikacija za korištenje Orvirema je samo prevencija i rano liječenje gripe A kod djece starije od 1 godine. Profilaksa Rimantadina može biti učinkovita u kontaktima s bolesnima kod kuće, kada se infekcija širi u zatvorenim kolektivima i pri visokom riziku od razvoja bolesti tijekom epidemije gripe.

Informacije o uporabi ovog lijeka kao prevencije i / ili liječenja SARS-a u uputama za uporabu lijeka nisu.

Ipak, Orvirem antivirusni sirup se široko koristi u pedijatriji (propisuje pedijatri) kao terapija za virusne prehlade (ARVI).

Najvjerojatnije je to zbog činjenice da su zaposlenici odjela za dječje infekcije ruskog državnog medicinskog sveučilišta. N. Pirogov na temelju dječje gradske kliničke bolnice Morozov, infektivne kliničke bolnice br. 1 (Moskva), provedena je studija za proučavanje kliničke učinkovitosti i sigurnosti Orvirema s ARVI u djece u dobi od 1 do 16 godina.

Istraživanje je pokazalo da su razdoblja ublažavanja kliničkih simptoma akutnih respiratornih virusnih infekcija, kao što su hipertermija (vrućica), hiperemija (crvenilo) orofaringealne sluznice, kašalj i piskanje u plućima, bili značajno niži u glavnoj skupini, uključujući Orvirem među ostalima, u usporedbi s drugim skupina koja nije primala ovaj lijek (vrijeme za zaustavljanje kliničkih simptoma ARVI bilo je u prosjeku 30% manje nego u djece koja nisu primala Orvirem). U isto vrijeme, Orvirem je bio jednako učinkovit u djece s ARVI kompliciranim i bez komplikacija.

Dakle, provedene studije omogućuju nam da karakteriziramo djelotvornost Orvirema u liječenju ARVI u djece kao dobru, te smatramo da je lijek siguran i preporučiti ga za uporabu u liječenju ne samo gripe, već i drugih ARVI u djece, uključujući sapi I - II. stupanj. *

*) Influenca i SARS: novi načini rješavanja problema u djece od 1 godine. Udruga dječjih infektivnih bolesti. Informacijsko pismo Pedijatrija. Dodatak časopisu Consilium Medicum. 2009

Orvirem - upute za uporabu za djecu

Orvirem je gusti sirup, slatkog okusa s gorkim okusom, ružičaste ili svijetlo crvene boje, ljepljive. Protresite sirup prije uporabe. Nakon svake uporabe, pažljivo očistite vrat boce izvana i čvrsto zategnite čep. Ako to nije učinjeno, sirup na poklopcu se brzo kristalizira zbog šećera.

Za prevenciju koristite Orwirem sirup:

 • djeca od 1 godine do 3 godine - 20 mg - 10 ml (2 žličice) jednom dnevno;
 • djeca od 3 do 7 godina - 30 mg - 15 ml (3 žličice) 1 vrijeme / dan;
 • djeca starija od 7 godina - 50 mg - 25 ml (5 žličica) 1 vrijeme / dan.
Preventivni tečaj traje 10-15 dana.

Za liječenje (s petodnevnim tečajem), Orvirem sirup se koristi nakon obroka s vodom:

 • Djeca od 1 godine do 3 godine - prvi dan u dozi od 60 mg / dan: 10 ml ili 2 žličice (20 mg) 3 puta dnevno; u 2 i 3 dana - 40 mg / dan: 10 ml ili 2 žličice (20 mg) 2 puta dnevno; 4-5 dana - 20 mg / dan: 10 ml ili 2 žličice jednom dnevno.
 • Djeca od 3 do 7 godina - prvi dan u dozi od 90 mg / dan: 15 ml ili 3 čajne žličice (30 mg) 3 puta / dan; u 2 i 3 dana - 60 mg / dan, tj. 30 mg (15 ml ili 3 čajne žličice) 2 puta dnevno; 4 dana - 30 mg / dan (15 ml ili 3 čajne žličice) jednom dnevno.
 • Djeca od 7 do 10 godina u dozi od 100 mg / dan - 25 ml ili 5 žličica (50 mg), 2 puta dnevno.
 • Djeca od 10 do 14 godina u dozi od 150 mg / dan - 25 ml ili 5 žličica (50 mg) 3 puta dnevno.

Upozorenje! Dnevna doza ne smije prelaziti 5 mg po kg tjelesne težine.

Nakon gutanja Orvirem se gotovo u potpunosti, ali relativno sporo, apsorbira u crijevu.

Kontraindikacije Orvirem

 • akutna bolest jetre;
 • akutna i kronična bolest bubrega;
 • hipertireoidizam;
 • trudnoća;
 • razdoblje laktacije;
 • djeca mlađa od 1 godine (odgovarajuće studije sigurnosti nisu provedene u djece mlađe od 1 godine, stoga im je rimantadin kontraindiciran);
 • preosjetljivost na rimantadin i komponente lijeka;
 • netolerancija na fruktozu;
 • nedostatak saharoze / izomaltaze;
 • malapsorpcija glukoze-galaktoze.

Uz oprez treba koristiti lijek Orvirem, s teškim kroničnim zatajenjem bubrega, sa zatajenjem jetre i dijabetesom (15 ml sirupa odgovara 1 jedinici kruha (CU)). U bolesnika s epilepsijom uz primjenu lijeka povećava se rizik od razvoja epileptičkog napadaja.

Nuspojava Orvirem sirupa

Na dijelu gastrointestinalnog trakta: mučnina, povraćanje, bol u epigastriju, nadutost, anoreksija.

Sa strane središnjeg živčanog sustava (CNS): glavobolja, vrtoglavica, nesanica, neurološke reakcije, smanjena koncentracija.

Ostalo: hiperbilirubinemija (povišen serumski bilirubin), alergijske reakcije (osip na koži, svrbež, urtikarija), astenija (slabost, umor).

Interakcija s drugim lijekovima

Sirup Orvirem smanjuje učinkovitost antiepileptika.

Adsorbenti, veziva i sredstva za oblaganje smanjuju apsorpciju rimantadina.

Paracetamol i askorbinska kiselina smanjuju maksimalnu koncentraciju rimantadina u krvnoj plazmi za 11%.

Cimetidin smanjuje klirens rimantadina za 18%.

Oblik ispuštanja i rok trajanja Orvirem

Sirup je dostupan u bočicama od tamnog stakla ili polietilen tereftalata (termoplastični) 100 ml. Rok trajnosti - 3 godine, čuva se na tamnom mjestu na temperaturi ne višoj od 25 ºS.

Informacije o lijeku daju se na temelju uputa za uporabu lijeka iz Državnog registra lijekova.

Orvirem - cijena

Cijena za dječji sirup Orvirem varira od 245 do 780 rubalja.

Nevjerojatno učinkovit.

Moj je sin počeo bolovati od 8 mjeseci. Nemamo vremena za oporavak od jedne rane, druga počinje. Povrijeđen svakog mjeseca. A kad sam otišao u vrt, nisam izašao iz bolnice. Pa, naši su liječnici odmah propisali antivirusni lijek Viferon, Anaferon ili Ergoferon, ali su već prestali pomagati. I bolest je brzo srušila našu bebu. Kad sam jednom došla posjetiti majku i savjetovala Orvira, nisam pridavao veliku važnost, ali sam je uzeo. Nakon dva tjedna, sin ima temperaturu i uvijek ima temperaturu od 39, jako se povlači i drži se najmanje 3 dana, tako da uvijek morate piti antibiotike. Naravno, nazvao sam liječnika, ali već dobro znam da će propisati antivirusne lijekove. Izvadila je Orvirem, pročitala upute, nije gledala u godine, već je računala na kilograme kako ne bi pretjerivala s lijekom, tu je upozorenje. Općenito, dobiveno je 10 ml. Sirup. Liječnik je došao, rekao je da rimantadin, i Orvirem na temelju njega, liječi samo gripu A, ali ako želite piti, 10 ml svaki, mi smo tada težili 13 kg. U večernjim satima ponovno žarište. Kakvo je bilo moje iznenađenje kada, ne noću, ne ujutro, ni sljedećeg dana, temperatura moga sina nije prelazila 37,5, a do večeri drugog dana u potpunosti se vratila u normalu. Nakon 3 dana, moje dijete je bilo praktično zdravo, nakon 5 dana otišao je u vrtić. Sada primjećujem malo infekcije, bale u djetetu, odmah sirup za prevenciju, pah-pah ne razboli. Čak i kad je njegova baka imala gripu, a mi smo morali živjeti s njom, dala je svom sinu Orviremu profilaksu, nije se razboljela, ali se uvijek razboljela.
Kontraindicirana za djecu do godinu dana. I budite oprezni s dozom, bolje je dati manje.
Cijena do 300 rubalja. Boce dovoljno za tijek liječenja.

komentari

Nekako smo dali alergiju. Mislim da ovdje mogu pokušati poslužiti. Sada samo “ovladavamo” drugim antibioticima. (sve je komplicirano zbog opstruktivnog bronhitisa)

Iz nekog razloga ne sumnjam da on može izazvati alergije, imamo sreće u tom smislu. I dajem dozu manje od onoga što je napisano u preporukama, to je vrlo težak lijek Remantadin. Pokušajte smanjiti dozu. Ovdje imamo polovicu grupe bolesnih, a moje držanje zahvaljujući Orviremu.. Nismo liječili bronhitis antivirusno. U ovom slučaju, Laszolvan (raspršivač) s antibioticima nam je puno pomogao. I pojedinačno nije pomoglo.

Otvorili smo kanal u Zen Zendu. Pretplatite se!

ORVIREM recenzije

ORVIREM recenzije

Cijene ORVIREM-a u ljekarnama

ORVIREM analozi

NOVIRIN

Upute za uporabu
od 85 UAH
355,856 pregleda

Kagocel

Upute za uporabu
od 188 UAH
279810 pregleda

ingavirin

Upute za uporabu
od 104 UAH
210855 pregleda

Allokin-alfa

Upute za uporabu
od 2715 UAH
175480 pregleda

Panavir

Upute za uporabu
od 190 UAH
153337 pregleda

Orvirem - recenzije

Ukupno recenzija: 12

9. prosinca 2017

Antivirusno, ali prkosno.

Lijek Orvirem je antivirusni, pa mi je preporučeno da ga dam njegovoj kćeri koja ide u vrtić.

9. prosinca 2017

Ovo je pravi štit od svih seza.

Želim s vama podijeliti moje dojmove o pripremi Orvirema, koju dajem svojoj djeci čim se perje pojavi.

9. prosinca 2017

Sprječavanje sezonskog djelovanja e.

Počela je sezonska epidemija ARVI i gripe. Djeca idu u vrtić i školu. I da bi se izbjegla bolest koju im ja dajem.

9. prosinca 2017

Sirup ima mnogo nuspojava.

Koliko puta sam mislio da će ovaj put hladnoća zaobići moju djecu? Ali još uvijek se razboli s SARS-om. Tako u tom r.

9. prosinca 2017

Sirup je izazvao alergije.

Tijekom bolesti najstarije kćeri liječnik je propisao čak tri antivirusna lijeka. Dobro je da je ljekarna radila pismeno.

9. prosinca 2017

Smanjuje upalni odgovor.

Moje dijete ima dugu adaptaciju u vrtić. Ni na koji način ne može proći kroz sve bolesti koje prijatelj ima.

9. prosinca 2017

Izliječen za tri dana

Nedavno su uobičajena sredstva kojima sam liječila djecu od prehlade prestala brzo pomagati i suočavati se s njima.

9. prosinca 2017

Mislim da je najbolji antivirusni.

Uvijek je mislio da je tijekom prehlade najbolje piti antibiotike. Ali kako se ispostavilo u naše vrijeme, najbolje od svega je O.

9. prosinca 2017

Nema problema s prijemom

Ako još uvijek postoje roditelji koji nisu čuli za naručivanje poput mene, onda se upoznajte - ovo je prekrasan antivirusni otac.

9. prosinca 2017

U vrtiću s Orvirem

Najžalosnije je da se bolesti u prvih nekoliko mjeseci posjeta vrtića, nažalost, ne mogu izbjeći nikome i.

9. prosinca 2017

Šteta što nisam čuo.

Nikad nisam čuo za prijatelje od prijatelja, ne sjećam se mnogo o oglašavanju na televiziji, tako da je naš prvi susret s.

8. prosinca 2017

Ne mijenjam ga ni na koji drugi.

Orvirem je prekrasan antivirusni sirup za djecu, od kojih je većina pozitivna. Ja ću dodati i.

Recenzije Orvirem

Oblik izdavanja: sirup

Analogi Orvirem

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 7 rubalja. Analogni jeftiniji za 269 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 7 rubalja. Analogni jeftiniji za 269 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 38 rubalja. Analogni jeftiniji za 238 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 39 rubalja. Analogni jeftinije za 237 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 39 rubalja. Analogni jeftinije za 237 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 45 rubalja. Analogni jeftinije za 231 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 60 rubalja. Analogni jeftinije za 216 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 74 rubalja. Analogni jeftiniji za 202 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 74 rubalja. Analogni jeftiniji za 202 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 83 rubalja. Analogni jeftiniji za 193 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 88 rubalja. Analogni jeftinije za 188 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 91 rubalja. Analogni jeftinije za 185 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 120 rubalja. Analogni jeftinije za 156 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 122 rubalja. Analogni jeftinije za 154 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 123 rubalja. Analogni jeftinije za 153 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 124 rubalja. Analogni jeftinije za 152 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 128 rubalja. Analogni jeftinije za 148 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 131 rubalja. Analogni jeftinije za 145 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 138 rubalja. Analogni jeftinije za 138 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 147 rubalja. Analogni jeftinije za 129 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 149 rubalja. Analogni jeftinije za 127 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 152 rubalja. Analogni je jeftiniji za 124 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 155 rubalja. Analogni jeftiniji za 121 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 157 rubalja. Analogni jeftinije za 119 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 159 rubalja. Analogni jeftinije za 117 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 161 rubalja. Analogni jeftiniji na 115 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 169 rubalja. Analogni jeftinije za 107 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 174 rubalja. Analogni jeftinije za 102 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 191 rubalja. Analogni je jeftiniji za 85 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 191 rubalja. Analogni je jeftiniji za 85 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 199 rubalja. Analogni jeftinije za 77 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 215 rubalja. Analogni jeftinije za 61 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 245 rubalja. Analogni jeftiniji za 31 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 245 rubalja. Analogni jeftiniji za 31 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 260 rubalja. Analogni jeftinije za 16 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 292 rubalja. Analog skuplji za 16 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 296 rubalja. Analog je skuplji za 20 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 311 rubalja. Analogni je 35 rubalja skuplji

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 325 rubalja. Analog skuplji za 49 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 329 rubalja. Analog skuplji za 53 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 390 rubalja. Analog skuplji na 114 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 432 rubalja. Analog skuplji za 156 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 456 rubalja. Analog je skuplji za 180 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 482 rubalja. Analog skuplji za 206 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 495 rubalja. Analog skuplji za 219 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 540 rubalja. Analog skuplji za 264 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 550 rubalja. Analog skuplji na 274 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 667 rubalja. Analog skuplji na 391 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 682 rubalja. Analogni više za 406 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 707 rubalja. Analog skuplji na 431 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 983 rubalja. Analog skuplji za 707 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena od 1180 rubalja. Analog skuplji na 904 rubalja

Podudara se prema indikacijama

Cijena je od 1519 rubalja. Analogni je skuplji na 1243 rubalja

Upute za uporabu Orviremu

Registracijski broj:

N N000044 / 01 od 03.20.08

Trgovački naziv lijeka:

Međunarodni nezaštićeni naziv:

sastojci:

Žličica (5 ml) sadrži 10 mg rimantadin hidroklorida i 3 g šećera.

Opis.

Sirup ružičaste ili svijetlo crvene boje, slatkog okusa s gorkim okusom.

Indikacije za uporabu.

Prevencija i rano liječenje gripe u djece starije od 1 godine.
Profilaksa Rimantadina može biti učinkovita u kontaktima s bolesnima kod kuće, kada se infekcija širi u zatvorenim kolektivima i pri visokom riziku od razvoja bolesti tijekom epidemije gripe.

kontraindikacije:

akutna bolest jetre; akutna i kronična bolest bubrega; hipertireoidizam; trudnoća i dojenje; djeca do 1 godine; Preosjetljivost na rimantadine i komponente lijeka.

Doziranje i primjena

Terapijska shema:

Algirem se uzima oralno nakon obroka, vode za piće, prema sljedećoj shemi: za djecu od 1 do 3 godine - 1 dan 10 ml (2 žličice) sirupa (20 mg rimantadin hidroklorida) 3 puta dnevno (dnevna doza od 60 mg) ; 2 i 3 dana - 10 ml 2 puta dnevno (dnevna doza - 40 mg); 4 dana - 10 ml jednom dnevno (dnevna doza od 20 mg). Djeca od 3 do 7 godina: 1 dan - 15 ml (3 čajne žličice) sirupa (30 mg) 3 puta dnevno (dnevna doza - 90 mg); 2 i 3 dana - 3 žličice 2 puta dnevno (dnevna doza od 60 mg); 4 dana - 3 žličice jednom dnevno (dnevna doza 30 mg).

Preventivna shema:

Za profilaksu se koristi Algirem: za djecu od 1 godine do 3 godine - 10 ml (2 žličice) sirupa (20 mg) jednom dnevno, za djecu od 3 do 7 godina - 15 ml (3 čajne žličice) sirupa ( 30 mg) jednom dnevno tijekom 10-15 dana, ovisno o izvoru infekcije.
Upozorenje! Dnevna doza rimantadina ne smije prelaziti 5 mg po kg tjelesne težine.

Nuspojave

Lijek se obično dobro podnosi. Ponekad postoji: iz gastrointestinalnog trakta: mučnina, povraćanje, bol u epigastriju, nadutost, anoreksija; na dijelu središnjeg živčanog sustava: glavobolja, vrtoglavica, nesanica, neurološke reakcije, smanjena koncentracija; druga: hiperbilirubinemija, alergijske reakcije (osip na koži, svrbež, urtikarija itd.), astenija.

Posebne upute.

Primjena Algirema može pogoršati kronične bolesti. U bolesnika s epilepsijom s primjenom rimantadina povećava se rizik od razvoja epileptičkog napadaja.
Sirup sadrži 60% šećera, što treba uzeti u obzir prilikom propisivanja lijeka pacijentima s dijabetesom.

Interakcija s drugim lijekovima.
Ako uzimate bilo koje druge lijekove, posavjetujte se s liječnikom prije uzimanja algirema.

Obrazac za izdavanje:

0,2% sirupa u bočicama od 100 ml.

Uvjeti skladištenja

Na tamnom mjestu.
Čuvati izvan dohvata djece.
Protresite prije upotrebe.

Rok valjanosti

2 godine.
Nemojte koristiti nakon isteka roka valjanosti otisnutog na pakiranju.

Uvjeti prodaje za ljekarne:

na recept.

proizvođač

CJSC "Corporation Olifen"
Po nalogu Masterlek CJSC, Rusija.

Orvirem za djecu: recenzije i upute

Djeca, posebice oni koji pohađaju škole i predškolske ustanove, vrlo često zahvaćaju različite virusne bolesti, uključujući gripu. Vrlo popularan lijek za prevenciju i liječenje gripe u djece je lijek Orvirem, koji ćemo detaljno razmotriti u ovom članku.

Što je Orvirem sirup za djecu, što je rečeno u njegovim uputama za uporabu, koji su analozi ovog alata i što recenzije ostavljaju kupcima o tome - čitajte dalje.

Sastav i oblik otpuštanja

Na farmaceutskom tržištu ovaj je medicinski proizvod predstavljen u jednom obliku doziranja - viskozni ružičasti sirup s okusom slatke jagode. Ovaj sirup se prodaje u tamnim staklenim bocama od 100 ml.

Glavni aktivni sastojak lijeka Orvirem je rimantadin hidroklorid, koji čini 2 mg po 1 ml sirupa. Osim toga, smatramo da alat uključuje sljedeće dodatne komponente: natrijev alginat, boju za hranu, šećer, pročišćenu vodu.

Načelo djelovanja

Orvirem je jedan od antivirusnih lijekova jer njegova aktivna tvar rimantadin negativno utječe na virus gripe skupine A (najrasprostranjenija je, a najteže uzrokuju bolesti). Dakle, rimantadin:

 • sprječava prodiranje genetskog materijala patogenog virusa u citoplazmu zdrave stanice;
 • sprječava širenje virusnih čestica kroz tijelo, blokirajući njihovo oslobađanje iz inficiranih stanica.

Najizraženiji terapijski učinak uzimanja ovog lijeka opažen je kod onih pacijenata koji su počeli koristiti ga tijekom prvih 7 sati nakon otkrića prvih znakova bolesti. Ako, općenito, počnemo uzimati ovaj lijek 1-2 dana prije pojave prvih simptoma, onda, prema istraživanju, bolest se možda neće uopće pojaviti ili se može nastaviti u izrazito blagom obliku.

svjedočenje

Indikacije za uporabu ovog lijeka su prevencija i liječenje gripe skupine A kod djece. Stoga se preporučuje prevencija ovog lijeka kada:

 • kontakt s bolesnom osobom kod kuće;
 • redovita prisutnost u zatvorenom timu tijekom aktivnog širenja raznih bolesti;
 • epidemije gripe.

Koliko možete imati djecu

Antivirusni sirup Orvirem, prema uputama dopuštenim za uporabu samo onima koji su već napunili 1 godinu.

Kontraindikacije, vjerojatno nuspojave, predoziranje

Prijem lijeka koji smo razmotrili je kontraindiciran na:

 • individualnu netoleranciju barem jedne od njegovih komponenti;
 • razne bolesti bubrega i jetre;
 • tirotoksikoza (stanje u kojem se povećava količina hormona koje proizvodi štitnjača);
 • netolerancija na fruktozu;
 • dobi do jedne godine;
 • trudnoća;
 • dojenje.

S pažnjom i samo uz dopuštenje liječnika može se koristiti Orvirem za djecu, pacijente:

 • epilepsija, jer se povećava opasnost od napada kada se konzumira;
 • dijabetes melitus.

Među mogućim nuspojavama mogu se identificirati:

 • mučnina, povraćanje, bol u trbuhu, nadutost;
 • glavobolja, vrtoglavica, poremećaji spavanja, poremećaji koncentracije;
 • osip, svrbež, osip;
 • hiperbilirubinemija, itd.

Do danas nisu identificirani slučajevi predoziranja s predmetnim sirupom.

Doziranje i primjena

Ovaj lijek se uzima isključivo nakon obroka, a ako je potrebno, može se oprati kipućom vodom. Režim liječenja za Orvirem sirup opisan je u njegovim uputama, i to je kako slijedi:

 • od 1 do 3 godine - 2 žličice (10 ml) / 3 puta (1. dan), 2 žličice (10 ml) / 2 puta (2. i 3. dan), 2 žličice žlice (10 ml) / 1 put (4. dan);
 • od 3 do 7 godina - 3 čajne žličice (15 ml) / 3 puta (1. dan), 3 žličice (15 ml) / 2 puta (2. i 3. dan), 3 žličice žlica (15 ml) / 1 put (4. dan).

Kako bi se spriječio ovaj lijek propisan je u takvim dozama:

 • od 1 do 3 godine - 2 žličice dnevno (10 ml);
 • od 3 do 7 godina - 3 čajne žličice (15 ml) dnevno.

Trajanje prevencije je, u pravilu, do 15 dana.

Kompatibilnost s drugim lijekovima

Upute za uporabu kažu da nije preporučljivo kombinirati liječenje s Orviremom s:

 • antiepileptici (rimantadin smanjuje njihovu učinkovitost);
 • adsorbensi, kao i tvari za vezanje i omotavanje koje sprječavaju njegovu punu apsorpciju;
 • sredstva za zakiseljavanje urina (npr. s acetazolamidom) koja otežavaju uklanjanje rimandatina iz tijela;
 • paracetamol i acetilsalicilna kiselina, koji smanjuju koncentraciju aktivne tvari u krvi.

analoga

Dakle, analozi sirupa Orvirem u borbi protiv gripe A su:

 • Remavir (odobren za uporabu od 1 godine);
 • Remantadin-KR (odobren za uporabu od 7 godina);
 • Ergoferon (odobren za uporabu od 6 mjeseci);
 • —Arbidol— (odobreno za uporabu od 6 godina);
 • —Kagocel — (odobren za uporabu od 3 godine).

Recenzije

Olga:

Kao neovisni lijek, Orvirem je prilično slab (kao što mi je liječnik rekao), ali u složenoj terapiji za liječenje gripe to je nužno. S njim svi neugodni simptomi prolaze mnogo brže.

Marina:

Primjerice, prepisana nam je ova droga kad je moj jednogodišnji sin pokupio infekciju rotavirusom. Popio sam 5 dana, sve je dobro. Zahvaljujući ugodnom okusu, sin ga je prihvatio bez ikakvih problema.

Snežana:

Ovaj sirup nije pomogao mom djetetu ni u prevenciji ni u liječenju virusa. Možda samo ne naše.

Carolina:

Moj suprug i ja već godinama spašavamo Remantadin za bilo kakve manifestacije virusnih bolesti, a onda sam saznao da sličan lijek postoji i za djecu - Orvirem sirup. Izvrstan alat za prevenciju i liječenje gripe. Ali postoji jedna nijansa: sirup treba uzeti što je prije moguće nakon pojave barem neke naznake gripe, inače neće biti djelotvorna.

Catherine:

Ovaj lijek smo kupili isključivo slučajno: naš ljekarnik nas je zamolio u zamjenu za lijek koji nam je propisan, ali nije bio dostupan. Pili smo ga strogo u skladu sa shemom datom u uputama. Usput, ovo je jedan od rijetkih lijekova koje dijete prihvaća dobrovoljno (to je ukusno, da). Poboljšanja su postala vidljiva trećeg dana, a onda se bolest potpuno povukla.

Video o sirupu Orvirem za djecu

U ovom ćete videu vidjeti što kvalificirani specijalisti za pedijatrijske infektivne bolesti kažu o medicinskom uređaju koji se razmatra.

Pročitajte o drugim djelotvornim antivirusnim lijekovima za djecu.

Orvirem sirup

Orvirem - antivirusni lijek. Koristi se za prevenciju i liječenje početne faze razvoja gripe A, uklj. u pedijatrijskoj praksi, počevši od 1 godine života.

Utvrđeno je da uporaba Orvirema može smanjiti trajanje kliničkih simptoma gripe za 3-3,5 dana. Tijekom istraživanja nisu zabilježene značajne promjene indeksa periferne krvi. Patološke promjene u mokraći nisu otkrivene. Za učinkovitu prevenciju gripe, lijek je dovoljan za primjenu 2-3 dana prije početka simptoma.

Za učinkovito liječenje, Orvirem bi trebao početi uzimati 6-7 sati nakon početka kliničkih znakova bolesti.

Kliničko-farmakološka skupina

Uvjeti prodaje u ljekarni

Otpušta se na recept.

Koliko košta Orvirem sirup u ljekarnama? Prosječna cijena je na razini od 310 rubalja.

Oblik i sastav otpuštanja

Suspenzija se proizvodi u smeđoj staklenoj posudi od 100 ml. Lijek ima konzistenciju gustog, viskoznog sirupa crvene i ružičaste boje, ima gorak okus. 5 ml (jedna čajna žličica).

 • 5 ml sirupa sadrži rimantadin hidroklorid - 10 mg, pomoćne tvari (šećer, voda, natrijev alginat, E122).

Farmakološki učinak

Antivirusni lijek. Rimantadin je adamantanski derivat; aktivni protiv različitih sojeva virusa influence A (posebno tipa A2). Budući da je slaba baza, rimantadin djeluje tako što podiže pH endosoma koji imaju membranu vakuola i okolnih virusnih čestica nakon što uđu u stanicu. Prevencija zakiseljavanja u tim vakuolama blokira fuziju virusne ovojnice s membranom endosoma, čime se sprječava prijenos virusnog genetskog materijala u citoplazmu stanice. Rimantadin također inhibira oslobađanje virusnih čestica iz stanice, tj. prekida transkripciju virusnog genoma.

Imenovanje rimantadina unutar 2-3 dana prije i 6-7 sati nakon početka kliničkih manifestacija gripe tipa A smanjuje učestalost, ozbiljnost simptoma i stupanj serološkog odgovora. Neki terapijski učinci mogu se pojaviti i ako se rimantadin prepisuje u roku od 18 sati nakon pojave prvih simptoma gripe.

farmakokinetika

Nakon gutanja sa sirem, Orvirem se polako, ali gotovo potpuno apsorbira u crijevu, dosegnuvši maksimalnu koncentraciju u plazmi za 1-4 sata. Njegova povezanost s proteinima plazme iznosi 40%, a volumen distribucije je 289 l / kg.

Lijek se metabolizira u jetri, a poluživot djece u dobi od 4-8 godina je 13-38 sati. Oko 90% lijeka se izlučuje u urinu, 15% u nepromijenjenom obliku, ostatak u obliku metabolita.

Indikacije za uporabu

Stručnjaci preporučuju propisivanje sirupa ako je dijete u kontaktu s pacijentom. Pravovremeni početak lijeka pomaže olakšati tijek bolesti, spriječiti komplikacije i ubrzati oporavak.

U kojim slučajevima je lijek indiciran:

 1. Liječenje gripe. Aktivno djeluje protiv soja virusa A kod djece od jedne godine, posebno je djelotvorna u ranim satima bolesti.
 2. Prevencija gripe u djece tijekom epidemije i uz prisutnost zaraženih dječjih skupina kod kuće.

Vjeruje se da se Orvirem ne samo dobro nosi s uvjetima gripe, nego je i učinkovit u liječenju drugih akutnih respiratornih virusnih infekcija. Međutim, klinički je dokazano da, s drugim akutnim virusnim infekcijama respiratornog trakta, Orvirem je neučinkovit.

kontraindikacije

Zabranjeno je korištenje lijekova:

 • djeci od jedne godine starosti;
 • s individualnom netolerancijom pojedinih komponenti;
 • ozbiljne bolesti bubrega i jetre (potrebna konzultacija s liječnikom);
 • dijabetes melitus također može biti razlog za odbijanje terapeutskog sirupa (ponekad jednostavno smanjuju dozu Orvirema);
 • tijekom laktacije i laktacije (aktivne komponente lijeka mogu štetno utjecati na formiranje fetusa ili razvoj već rođene bebe).

Doziranje i način uporabe

Upute za uporabu pokazuju da se Orvirem sirup treba uzimati oralno, nakon obroka s vodom.

Preporučeni režim liječenja za djecu od 1-3 godine dnevno:

 • 1. dan: 2 sata žlica (10 ml / 20 mg) sirupa 3 puta dnevno, maksimalna doza - 60 mg;
 • 2-3 dana: 2 sata žlica (10 ml / 20 mg) sirupa 2 puta dnevno, maksimalna doza - 40 mg;
 • 4. dan: 2 sata žličice (10 ml / 20 mg) sirupa 1 put dnevno, maksimalna doza - 20 mg.

Preporučeni režim liječenja za djecu od 3 do 7 godina po danu:

 • 1. dan: 3 sata žlica (15 ml / 30 mg) sirupa 3 puta dnevno, maksimalna doza - 90 mg;
 • 2-3 dana: 3 sata žlica (15 ml / 30 mg) sirupa 2 puta dnevno, maksimalna doza - 60 mg;
 • 4. dan: 3 sata žlica (15 ml / 30 mg) sirupa 1 put dnevno, maksimalna doza - 30 mg.

Preporučeni režim liječenja za djecu od 7 do 14 godina dnevno:

 • 1. dan: 4 sata žlica (20 ml / 40 mg) sirupa 3 puta dnevno, maksimalna doza - 120 mg;
 • 2-3 dana: 4 sata žlica (20 ml / 40 mg) sirupa 2 puta dnevno, maksimalna doza - 80 mg;
 • 4. dan: 4 sata žlica (20 ml / 40 mg) sirupa 1 put dnevno, maksimalna doza - 40 mg.

Orvirem profilaktički sastanak za djecu:

 • djeca 1-3 godine: 10 ml 1 put dnevno;
 • Djeca od 3 do 7 godina: 15 ml 1 put dnevno;
 • Djeca 7-14 godina: 20 ml 1 put dnevno.

Trajanje liječenja Orviremom je 10-15 dana, ovisno o izvoru infekcije.

Maksimalna dnevna doza za djecu - 5 mg po kilogramu tjelesne težine.

Nuspojave

U većini slučajeva djeca i odrasli dobro podnosi Orvirem sirup, no ponekad se mogu primijetiti i neke nuspojave:

 1. Na dijelu gastrointestinalnog trakta: Napadi mučnine i povraćanja, bolovi u epigastričnom području, nadutost, anoreksija.
 2. Sa strane središnjeg živčanog sustava: Bolovi u glavi, vrtoglavica, problemi sa spavanjem, gubitak koncentracije.
 3. Za kožu: osip, svrbež, urtikarija.

predozirati

Informacije o slučajevima predoziranja lijekovima nisu dostupne.

Posebne upute

Prije nego počnete koristiti lijek, pročitajte posebne upute:

 1. Kada epilepsija poveća rizik od razvoja epileptičnog napadaja.
 2. Možda pojava virusa otpornih na lijekove.
 3. Tijekom uzimanja lijeka može doći do pogoršanja kroničnih bolesti.
 4. Sirup sadrži 60% saharoze, što treba uzeti u obzir prilikom propisivanja lijeka pacijentima sa šećernom bolešću.

Interakcija lijekova

Kada se koristi lijek mora uzeti u obzir interakciju s drugim lijekovima:

 1. Cimetidin smanjuje klirens rimantadina za 18%.
 2. U kombinaciji s acetilsalicilnom kiselinom, paracetamol smanjuje vrijednost Cmax rimantadina za 11%.
 3. U kombinaciji, Orvirem smanjuje učinkovitost antiepileptika.
 4. Kada se uzimaju istovremeno, adsorbensi, veziva i sredstva za oblaganje smanjuju apsorpciju rimantadina.
 5. Lijekovi koji zakiseljuju urin (acetazolamid, natrijev bikarbonat) povećavaju učinkovitost rimantadina zbog smanjenja njegovog izlučivanja putem bubrega.

Recenzije

Uzeli smo neke recenzije roditelja koji su koristili Orvirem sirup:

 1. Oksana. To je isti rimantadin, ali samo u tekućem obliku. Primijenio "Orvirem" u svrhu našeg pedijatra, kada se sin razbolio nakon obilaska vrtića. Lijek je stvarno dobar, pomogao je brzo dovesti dijete na noge. Uzeo strogo prema shemi (to je navedeno u uputama), nije izazvao alergije i nije primijetio bilo kakve druge nuspojave. Cijena je mnogo viša od cijene rimatnadina u obliku tableta. Ali u Orviremu (sirup) doza je benignija, namijenjena djeci.
 2. Catherine. Liječnik je propisao moju kćer Orvirem za liječenje gripe u dobi od 6 godina. Pročitao sam mnogo pozitivnih recenzija o ovom lijeku. Bolest djeteta je bila teška, s vrućicom, jakim kašljem, lijek je dao 3 p./dana za pet dana zaredom s Ingavirinom za djecu. Droga je pomogla, dijete je brzo otišlo na popravak.
 3. Ljubav. Moja unuka je stara 2,5 godine, od listopada su počeli ići u vrtić. Šetali smo dva dana, bili smo bolesni dva tjedna, bili smo praktički bolesni tijekom cijelog studenog, uzimali Tsitovir, a kad su 3 puta odlazili da se razboli, liječnik je propisao antivirusni lijek Orvirem, upozoravajući da bi moglo biti alergije. To je slatki sirup za djecu protiv gripe, prehlade, kao i profilaktički, s ugodnim mirisom, grimiznom bojom. Nismo imali alergije, lijek stvarno pomaže. Zgodan kapu na bocu, ali nema kašičica, i nije jeftin. Možete uzeti s godinama, strogo prema shemi za četiri dana, već u jutro temperatura nije bila i više nije ruža. Smatram ga sjajnim pomagačem i spasiocem.

analoga

Među analozima Orvirema, koji su zastupljeni na farmaceutskom tržištu, treba istaknuti sljedeće:

 1. Rimantadin. Analogna ruska proizvodnja Orvirem, proizvedena u obliku tableta. Glavna razlika rimantadina je visoka koncentracija aktivne tvari, koja vam omogućuje propisivanje lijeka za liječenje gripe djeci starijoj od 7 godina. Za prevenciju ovog lijeka, u pravilu, koristi se samo za adolescente starije od 12 godina. Kod dulje uporabe moguće je hepatotoksično djelovanje.
 2. Rimantadin-Neo. Homeopatski lijek (sirup) propisuje se novorođenčadi i maloj djeci radi prevencije akutnih respiratornih virusnih infekcija. Prednost lijeka je njegova dobra tolerancija prema maloj djeci, odsustvo kontraindikacija za uporabu i nuspojava.

Ima mnogo više sličnih antivirusnih lijekova za njihov učinak na tijelo:

 • Kagocel. Takve antivirusne tablete stimuliraju proizvodnju interferona i zahtijevaju lezije herpes virusa, virusa influence i drugih infekcija. Djeci se propisuje ovaj lijek od treće godine života. Također se može koristiti za profilaksu, primjerice, ako dijete od 4-5 godina pohađa vrtić tijekom sezone ARVI.
 • Amiksin. Ove tablete koje sadrže tiloron djeluju na viruse herpesa, gripe, hepatitisa i drugih patogena. Mogu se propisati od 7. godine i često se koriste profilaktički kako bi se spriječili SARS i gripa u zimsko-proljetnom razdoblju.
 • Ingavirin. Ove kapsule imaju ne samo antivirusno djelovanje, nego i protuupalno djelovanje. Koriste se od 13. godine u liječenju parainfluence, adenovirusne infekcije, gripe i drugih infekcija.
 • Arbidol. Takav lijek ima imunostimulirajući i antivirusni učinak, stoga se koristi u liječenju rotavirusne infekcije, gripe, ARVI i drugih bolesti. Predstavljena je obloženim tabletama, praškom za suspenziju i kapsulama. Lijek u dozi od 50 mg dopušten je za djecu stariju od 3 godine, a doza od 100 mg koristi se od šeste godine života.

Prije uporabe analoga obratite se svom liječniku.

Uvjeti skladištenja i rok trajanja

Store Orvirem se oslanja na suho mjesto na sobnoj temperaturi. Rok trajanja nije duži od 3 godine. Nakon isteka roka valjanosti lijek nije prikladan za uporabu.