loader

Glavni

Upala grla

Svijeće Viferon: upute za uporabu i recenzije ljudi

Svijeće Viferon je snažan imunostimulant s izraženim antivirusnim učinkom.

Glavna aktivna tvar je alfa-2B interferon, stvoren sintetski (također se naziva genetski inženjering ili rekombinant). Ova tvar je zabilježena antivirusna svojstva, kao i imunomodulatorni učinci. Interferon nakon davanja u rektum i usisavanje aktivira aktivnost stanica koje štite dječja tijela od virusa i bakterija.

Na ovoj stranici naći ćete sve informacije o Viferonu: kompletne upute za uporabu ovog lijeka, prosječne cijene u ljekarnama, potpune i nepotpune analoge lijeka, kao i recenzije ljudi koji su već koristili Viferon svijeće. Želite ostaviti svoje mišljenje? Molimo, napišite u komentarima.

Kliničko-farmakološka skupina

Interferon. Imunomodulatorni lijek s antivirusnim djelovanjem.

Uvjeti prodaje u ljekarni

Oslobođen bez liječničkog recepta.

Koliko su viferon svijeće? Uzmite u obzir prosječne cijene svijeća s različitim dozama.

 • Za 500.000 IU: cijena je 500.000 za 10 komada - 380-400 rubalja, možete kupiti proizvod u bilo kojoj ljekarni, specijalistu neće trebati formula.
 • Za svijeće 150.000 IU: cijena 150.000 za 10 komada - 150 rubalja. To je najmanja doza lijeka koji se koristi za vrlo malu djecu.
 • Za lijek, 1 000 000 IU: 1 000 000 za 10 komada - 540 rubalja. To je najjača doza, koja se koristi isključivo u akutnim i opasnim procesima kod starije djece i odraslih.

U prosjeku, ispada da za 1 komad 150 - 15 rubalja, svijeće 500 - 40 rubalja, svijeće 1 000 - 54 rubalja.

Oblik i sastav otpuštanja

Ako trebate kupiti Viferon svijeće, upute za uporabu nalaze se u svakoj kutiji. Unutar kutije u posebnom PVC blisteru nalazi se 10 svijeća. Izrađene su u obliku torpeda, koje je lako ući u tijelo. Ponekad supozitorij može imati nejednoliku boju.

 • Supozitoriji su dostupni s različitim dozama aktivnog sastojka humanog rekombinantnog interferona alfa-2b. Njegova količina u jednoj jedinici lijeka je napisana na pakiranju.
 • Osnova svijeća je kakao maslac i konditorska mast, koji im pomažu da zadrže svoj oblik, osiguravajući potrebnu gustoću. Popis pomoćnih tvari naveden je u uputama. Oni pojačavaju učinak lijeka, obavljajući funkcije koje im dodjeljuju ljekarnici.

Supozitoriji Viferon su dostupni s različitim sadržajem aktivne tvari, dok se u djetinjstvu koriste svijeće 150000ME i 500000ME. U odraslih se koriste svijeće s dozom od 1000000ME i 3000000ME. Osim svijeća, Viferon se proizvodi i u obliku gela i masti.

Farmakološki učinak

Viferon je lijek humanog rekombinantnog interferona alfa-2b / koji ima antivirusno, imunomodulatorno i antiproliferativno djelovanje. Pod utjecajem interferona u tijelu, aktivnosti prirodnih stanica ubojica, T-stanica pomagača, citotoksičnih T-limfocita, fagocitne aktivnosti, intenziteta diferencijacije B-limfocita, povećava se ekspresija antigena MHC tipa I i II.

Lijek također izravno inhibira replikaciju i transkripciju virusa, klamidije. Oštećenje staničnih membrana, opaženo tijekom razvoja infektivnog procesa, razlog je smanjenja antivirusne aktivnosti interferona. Tocopherol acetat i askorbinska kiselina, koje su dio lijeka Viferon, su komponente za stabilizaciju membrana, antioksidansi, u kombinaciji s kojima se antivirusna aktivnost rekombinantnog interferona alfa-2b povećava 10-14 puta. Osim toga, imunomodulatorni učinak interferona na T- i B-limfocite je povećan, sadržaj imunoglobulina E je normaliziran, nema nuspojava (vrućica, vrućica, influenca slične pojave) koje proizlaze iz parenteralne primjene preparata interferona.

Utvrđeno je da pri uporabi Viferona tijekom 2 godine ne nastaju antitijela koja neutraliziraju antivirusnu aktivnost rekombinantnog interferona alfa-2b. Korištenje lijeka Viferon može značajno smanjiti dozu tečaja i trajanje liječenja antibioticima, hormonima i citotoksičnim lijekovima. Značajke uvođenja oblika doziranja osiguravaju dugotrajnu cirkulaciju u krvi interferona alfa-2b.

Indikacije za uporabu

Svijeće su namijenjene za uporabu u slučaju bolesti koje uzrokuju bakterije. I također s:

U kompleksnom tretmanu, Viferon se propisuje i za hepatitis B, C, D, kao i za hepatitis virusnog podrijetla uz istovremeni tijek ciroze jetre.

kontraindikacije

Proizvođač je u uputama naveo među mogućim kontraindikacijama samo individualnu netoleranciju na tvari koje čine lijek. Treba napomenuti da preparati na bazi interferona stranih farmaceutskih tvrtki imaju veliki raspon kontraindikacija, kao što su nedovoljno funkcioniranje bubrega i jetre, vaskularnih i srčanih bolesti, kao i problemi sa štitnjačom.

Osobe s takvim bolestima uvijek se trebaju posavjetovati sa svojim liječnikom o mogućnosti liječenja Viferonom bez štete po zdravlje. Moguće je da će liječnik propisati drugi lijek za liječenje gripe. Isto vrijedi i za liječenje akutnih virusnih infekcija kod trudnica i dojilja, koje moraju biti vrlo oprezne pri izboru lijekova kako ne bi naštetile djetetu.

Koristiti tijekom trudnoće i dojenja

Svijeće za dojenje Viferon se može koristiti za liječenje bakterijskih i zaraznih bolesti. Doza ostaje ista kao i kod odrasle osobe.

Trudnicama u razdoblju ne ranije od 2 tjedna dopušteno je koristiti supozitorije s bilo kojim sadržajem interferona. Do 14 dana uporaba lijeka nije dopuštena zbog nedostatka dovoljnog broja studija.

Trudnice i dojilje ne smiju samostalno propisivati ​​liječenje Viferonom. Samo liječnik, na temelju obilježja tijeka trudnoće, određuje: stopu lijeka dnevno, dozu i trajanje primjene.

Upute za uporabu

Upute za uporabu pokazale su da se Viferon u obliku svijeća koristi rektalno.

Akutne respiratorne virusne infekcije, uključujući gripu, uklj. komplicirana bakterijskom infekcijom, pneumonijom (bakterijskom, virusnom, klamidijskom) u djece i odraslih u sklopu složene terapije:

 1. Nedonoščad s gestacijskom dobi mlađom od 34 tjedna preporuča se Viferon 150.000 ME i 1 supozitorij 3 puta / dan nakon 8 sati dnevno tijekom 5 dana. Prema kliničkim indikacijama, terapija se može nastaviti. Pauza između tečajeva je 5 dana.
 2. Djeca do 7 godina, uklj. novorođenčad i prerano s gestacijskom dobi više od 34 tjedna, propisuje Viferon 150.000 ME i 1 supozitorij 2 puta / dnevno svakih 12 sati svaki dan tijekom 5 dana. Prema kliničkim indikacijama, terapija se može nastaviti. Pauza između tečajeva je 5 dana.
 3. Preporučena doza za odrasle, uključujući trudnice i djecu stariju od 7 godina - Viferon 500.000 ME i 1 supozitorij 2 puta / dan nakon 12 sati dnevno tijekom 5 dana. Prema kliničkim indikacijama, terapija se može nastaviti.

Zarazne i upalne bolesti novorođenčadi, uklj. nedonoščad, kao što su meningitis (bakterijska, virusna), sepsa, intrauterina infekcija (klamidija, herpes, infekcija citomegalovirusom, infekcija enterovirusom, kandidijaza, uključujući visceralnu, mikoplazmozu) kao dio kompleksne terapije:

 1. Preporučena doza za novorođenčad, uklj. prerano s gestacijskom dobi od više od 34 tjedna, - Viferon 150.000 ME dnevno, 1 supozitorij 2 puta / dnevno svakih 12 sati.
 2. Nedonoščad s gestacijskom dobi mlađom od 34 tjedna preporuča se Viferon 150.000 ME dnevno, 1 supozitorij 3 puta / dan nakon 8 sati, a liječenje je 5 dana.
 3. Preporučeni broj tečajeva za različite infektivne i upalne bolesti: sepsa - 2-3 slijeda, meningitis - 1-2 slijeda, infekcija herpesom - 2 slijeda, infekcija enterovirusom - 1-2 slijeda, citomegalovirusna infekcija -2-3 tečaja, mikoplazmoza, kandidijaza, uključujući visceralni - 2-3 slijeda. Pauza između tečajeva je 5 dana. Prema kliničkim indikacijama, terapija se može nastaviti.

Kronični virusni hepatitis B, C, D u djece i odraslih kao dio kompleksne terapije, uključujući u kombinaciji s primjenom plazmafereze i hemosorpcije kod izražene aktivnosti kroničnog virusnog hepatitisa, kompliciranog cirozom jetre:

 1. Preporučena doza za odrasle je Viferon 3,000,000 ME i 1 supozitorij 2 puta / dan nakon 12 sati dnevno tijekom 10 dana, zatim tri puta tjedno svaki drugi dan tijekom 6-12 mjeseci. Trajanje liječenja određeno je kliničkom učinkovitošću i laboratorijskim parametrima.
 2. Za djecu do 6 mjeseci preporučuje se 300 000-500 000 ME / dan; u dobi od 6 do 12 mjeseci - 500 000 ME / dan.
 3. Djeca u dobi od 1 do 7 godina preporučuju 3 000 000 ME na 1 m2 površine tijela dnevno.
 4. Djeci starijoj od 7 godina preporučuje se 5.000.000 ME na 1 m2 površine tijela dnevno.
 5. Lijek se koristi 2 puta / dan nakon 12 sati prvih 10 dana dnevno, zatim tri puta tjedno svaki drugi dan tijekom 6-12 mjeseci. Trajanje liječenja određeno je kliničkom učinkovitošću i laboratorijskim parametrima.
 6. Izračun dnevne doze lijeka za svakog pacijenta vrši se množenjem preporučene doze za danu dob s površinom tijela, izračunatom iz nomograma kako bi se izračunala površina tijela po visini i težini prema Harfordu, Terryju i Rourkeu. Izračunavanje pojedinačne doze provodi se dijeljenjem izračunate dnevne doze na 2 davanja, dobivena vrijednost se zaokružuje na dozu supozitorija.
 7. Kod kroničnog virusnog hepatitisa, kod djece mlađe od 7 godina propisana je izražena aktivnost i ciroza jetre prije plazmafereze i / ili hemosorpcije. Viferon 150 000 ME, djeca starija od 7 godina - Viferon 500 000 ME i 1 supozitorij 2 puta / dan svakih 12 sati u roku od 14 dana.

Primarna ili rekurentna herpetička infekcija kože i sluznice, lokalizirani oblik, blagi do umjereni tijek, uklj. urogenitalni oblik u odraslih, uključujući trudnice:

 1. Preporučena doza za odrasle osobe je Viferon 1 000 000 ME i 1 supozitorij 2 puta / dan u 12 sati dnevno tijekom 10 dana ili više za rekurentne infekcije. Prema kliničkim indikacijama, terapija se može nastaviti. Preporučuje se započeti liječenje odmah nakon pojave prvih znakova oštećenja kože i sluznica (svrbež, pečenje, crvenilo). U liječenju rekurentnog herpesa poželjno je započeti liječenje u prodromalnom razdoblju ili na samom početku manifestacije znakova recidiva.
 2. Trudnice u drugom tromjesečju trudnoće (počevši od 14. tjedna trudnoće) propisuju Viferon 500.000 ME 1 supozitorij 2 puta / dan nakon 12 sati dnevno tijekom 10 dana, zatim 1 čepić 2 puta / dan nakon 12 sati svaki četvrti dan za 10 dana dana. Zatim svaka 4 tjedna do porođaja - Viferon 150.000 ME i 1 čepić 2 puta / dan svakih 12 sati svaki dan tijekom 5 dana. Ako je potrebno, prije poroda (od 38 tjedana trudnoće), indiciran je Viferon 500 000 ME i 1 čepić 2 puta / dnevno svakih 12 sati dnevno tijekom 10 dana.

Infektivne i upalne bolesti urogenitalnog trakta (klamidija, citomegalovirusna infekcija, ureaplazmoza, trihomonijaza, gardnerellosis, infekcija humanim papiloma virusom, bakterijska vaginoza, povratna vaginalna kandidijaza, mikoplazmoza) u odraslih, uključujući trudnice kao dio kompleksne terapije:

 1. Preporučena doza za odrasle osobe je Viferon 500.000 ME i 1 supozitorij 2 puta / dan u 12 sati dnevno tijekom 5-10 dana. Prema kliničkim indikacijama, terapija se može nastaviti.
 2. Trudnice u drugom tromjesečju trudnoće (počevši od 14. tjedna trudnoće) propisuju Viferon 500.000 ME 1 supozitorij 2 puta / dan nakon 12 sati dnevno tijekom 10 dana, zatim 1 čepić 2 puta / dan nakon 12 sati svaki četvrti dan za 10 dana dana. Zatim svaka 4 tjedna do porođaja - Viferon 150.000 ME i 1 čepić 2 puta / dan svakih 12 sati svaki dan tijekom 5 dana. Ako je potrebno, propisati prije isporuke (od 38. tjedna trudnoće) Viferon 500000 ME i 1 supozitorij 2 puta / dan nakon 12 sati dnevno tijekom 10 dana.

Važno je znati da 1 supozitorij sadrži ljudski rekombinantni interferon alfa-2b kao aktivnu tvar u navedenim dozama (150.000 IU, 500.000 IU, 1.000.000 IU, 3.000.000 IU).

Nuspojave

Viferon u obliku masti u većini slučajeva dobro se podnosi. Nuspojave koje se primjenjuju na nosnu sluznicu obično su prolazne i slabe prirode i nestaju same nakon prekida primjene lijeka.

U iznimno rijetkim slučajevima, kada se gel koristi u bolesnika s preosjetljivošću, mogu se razviti lokalne alergijske reakcije. Kada se pojave, liječenje se prekida.

Kada se u nekim slučajevima koriste čepići Viferon, mogu se razviti alergijske reakcije (svrbež, osip na koži). Ovi fenomeni su reverzibilni i nestaju 72 sata nakon prekida terapije.

Posebne upute

Viferon u obliku čepića za trudnice može se koristiti od 14. tjedna trudnoće.

Interakcija lijekova

Viferon se dobro kombinira sa svim lijekovima koji se koriste u liječenju virusnih i drugih bolesti (kemoterapija, antibiotici, glukokortikosteroidi).

Recenzije

Pokupili smo neke recenzije ljudi o Viferon svijećama:

 1. Sasha. Dijete još nije bilo godinu dana kad se razbolio. Morao sam nazvati liječnika koji je dijagnosticirao ARVI. Po svom imenovanju kupio je svijeće Viferon. Dijete nije imalo ni kašlja ni curenja nosa. Bili smo zabrinuti samo zbog visoke temperature. Tijek liječenja bio je 5 dana. Ujutro i navečer su ubacili po jednu svijeću. Kao rezultat toga, jedan paket je bio dovoljan za cijelo razdoblje terapije. Svijeće se unose rektalno, ali dijete se nije opiralo. Tijekom liječenja primijetila je da se na bebinoj koži pojavio osip, bojao se da je to alergijska reakcija, ali ubrzo je sve nestalo. Mogu reći da je lijek pomogao: temperatura je pala na normalnu vrijednost trećeg dana liječenja.
 2. Olga. Moja djeca s prehladama nikad nisu voljela uzimati praškaste lijekove. Nekako je došao s mlađim do liječnika s kompliciranim bakterijskim infekcijama, a preporučili su nam i Interal-P. Svijeće u ljekarni nije bilo, kupio Viferon - volio sam upute za uporabu. Od tada koristim Viferon za prevenciju rana, akutnih respiratornih infekcija. Je li to antibiotik ili ne? Ne znam.
 3. Julia. U pregledima pročitajte da kod mikoplazmoze recidivirajuće herpetičke infekcije propisuju Viferon. Sredstva pokazuju aktivnost u odnosu na infekcije, bakterije, nema nuspojava, jeftino po cijeni. Također želim pokušati. Nadam se da vas kritike neće iznevjeriti. Kupio sam gel po cijeni od 160 rubalja, sutra ću pokrenuti aplikaciju.
 4. Timur. Sjajna droga. Često uzimamo za našu malu kćer. Dobro pomaže - dijete se rijetko razboli više od 4-5 dana. Za uzimanje tableta ili sirupa, koje ona pristaje piti, nije uvijek moguće. Uz svijeće, sve je mnogo jednostavnije. Jedino što mi se ne sviđa je to što je teško ponijeti na cestu, jer svijeće treba držati na temperaturi ne višoj od 10 stupnjeva.

analoga

Kada se propisuje Viferon, mnogi pacijenti su zainteresirani za jeftinije kolege koji mogu zamijeniti lijek. Među analozima Viferona, najpopularniji su sljedeći lijekovi:

Prije uporabe analoga obratite se svom liječniku.

Uvjeti skladištenja i rok trajanja

Pohranite svijeće od djece na temperaturi koja ne prelazi 10 stupnjeva (po mogućnosti u hladnjaku) u originalnoj ambalaži. Rok trajanja svijeća je 2 godine od datuma proizvodnje. Na kraju roka trajanja lijeka treba odbaciti.

Viferon svijeće: upute za uporabu, sastav i djelovanje

Za liječenje i prevenciju virusnih bolesti različitih etiologija primjenjuju se Viferon svijeće. Upute za uporabu daju detaljan popis bolesti za koje se preporučuje uporaba lijeka koji sadrži humani interferon.

Potiče imunitet pacijenta i štiti njegove stanice od napada virusa. Oblik oslobađanja Viferona može biti različit, ali u većini slučajeva se postavlja u obliku čepića koji se proizvode u različitim dozama. Lijek se koristi za liječenje odraslih i djece, uključujući dojenčad.

Propisuje se čak i za prijevremeno rođene bebe i trudnice, što potvrđuje njegovu sigurnost za ljude.

Među kontraindikacijama za terapiju, upute ukazuju na individualnu netrpeljivost njegovih sastojaka, što može dovesti do alergijskih reakcija.

Pregledi liječnika i pacijenata o učinku lijeka potvrđuju njegovu učinkovitost, pod uvjetom da je pravilno odabrana doza i režim liječenja. Nuspojave su iznimno rijetke i češće uzimaju druge lijekove, jer se Viferon rijetko propisuje kao jedini lijek za bolest. Njegova primjena u kompleksnoj terapiji omogućuje smanjenje doze antibiotika ili hormonskih lijekova koje pacijent mora uzeti.

Sastav supozitorija Viferon

Supozitoriji su dostupni s različitim dozama aktivnog sastojka humanog rekombinantnog interferona alfa-2b. Njegova količina u jednoj jedinici lijeka je napisana na pakiranju.

Osnova svijeća je kakao maslac i konditorska mast, koji im pomažu da zadrže svoj oblik, osiguravajući potrebnu gustoću. Popis pomoćnih tvari naveden je u uputama. Oni pojačavaju učinak lijeka, obavljajući funkcije koje im dodjeljuju ljekarnici.

Oblik za oslobađanje lijeka

Ako trebate kupiti Viferon svijeće, upute za uporabu nalaze se u svakoj kutiji. Unutar kutije u posebnom PVC blisteru nalazi se 10 svijeća. Izrađene su u obliku torpeda, koje je lako ući u tijelo. Ponekad supozitorij može imati nejednoliku boju.

To nije znak da nije prikladan za uporabu. Mast i gel u metalnim cijevima obojanim u bijelo, dodatno se pakiraju u kartonsku kutiju. Aktivna tvar u njima također je interferon.

Farmakološko djelovanje lijeka

Kao dio sveobuhvatnog liječenja, kada trebate koristiti lijek koji ima imunomodulatorna, antivirusna i antiproliferativna svojstva, liječnici često propisuju Viferon čepiće. Upute za uporabu ukazuju na terapeutski učinak lijeka na bazi humanog interferona.

Parenteralni put primjene u tijelu ove tvari nije tako učinkovit kao što je protein i uništava se tijekom probave. Mora se izravno dostaviti u krvotok. Uporaba oblika za vanjsku uporabu ili rektalna primjena eliminira mogućnost predoziranja.

Lijek u ovom obliku nije u stanju imati sistemski negativan učinak, a pojava nuspojava je minimizirana. Dodatne tvari u sastavu lijekova imaju funkciju stabilizacije staničnih membrana, koje se uništavaju virusnim napadima. To se mora učiniti kako bi se povećala učinkovitost interferona.

Zato što se mora povezati s receptorima stanice, smještenim izravno na njenoj membrani. Jaki antioksidansi izvrsno rade sa zaštitom stanica od oštećenja. Lijek, koji omogućuje smanjenje doze ozbiljnih lijekova u liječenju infekcija, su Viferon čepići. Upute za uporabu pokazuju koje bolesti treba koristiti kao dio složene terapije.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Rektalna metoda davanja lijeka u tijelo omogućuje da se do 80% aktivne tvari dostavi izravno u krvotok. Maksimalna razina u krvi se postiže nakon prosječno 6 sati.

Lijek napušta tijelo na prirodan način, bubrezi su uključeni u njegovo korištenje. Nakon 12 sati, količina lijeka u krvi pada, tako da trebate unijeti sljedeću dozu tvari.

Viferon svijeće za odrasle: indikacije, kontraindikacije i nuspojave

Viferon svijeće za odrasle jedinstven su način liječenja i prevencije virusnih infekcija. Oni su dobro dokazani u složenom liječenju SARS-a i gripe, virusnih hepatitisa i herpesa. Za muškarce, oni su propisani za prostatitis kao imunomodulatorni agens koji može poboljšati obrambene reakcije tijela i olakšati upalni proces u prostati.

Indikacije za uporabu

Viferon svijeće za odrasle i djecu koriste se za liječenje raznih infekcija koje su se smjestile u tijelu pacijenta.

Postoje skupine bolesti za koje je propisan ovaj lijek:

 • Akutne virusne infekcije koje se prenose zračnim kapljicama, uključujući gripu. Viferon treba koristiti bez obzira na to je li prisutna bakterijska infekcija koja je uzrokovala komplikacije. Lijek je propisan u ovom slučaju, i odrasli i djeca.
 • STD uzrokovane infekcijama kao što su klamidija, ureaplazmoza i mikoplazmoza. Lijek pomaže da se nosi s HPV-om i herpesom, a trudnoća nije kontraindikacija za primjenu lijeka.
 • Intrauterina infekcija kod djece različite etiologije. Viferon je jedan od rijetkih lijekova odobrenih za uporabu nedonošenima.
 • Kronični hepatitis B, C i D spadaju u skupinu infekcija, s kojima će se lakše nositi ako se interferon unese u tijelo pacijenta.
 • Mnogo je lakše izliječiti meningitis i sepsu, pod uvjetom da je pacijentu propisan tretman s čepićima s interferonom.

Priručnik pruža dugi popis bolesti za koje se preporučuje uporaba Viferona. Prije svakog liječenja trebate se upoznati sa svakim pacijentom, a najprije se posavjetujte s liječnikom.

Kontraindikacije za uporabu rektalnih supozitorija s interferonom

Proizvođač je u uputama naveo među mogućim kontraindikacijama samo individualnu netoleranciju na tvari koje čine lijek. Treba napomenuti da preparati na bazi interferona stranih farmaceutskih tvrtki imaju veliki raspon kontraindikacija, kao što su nedovoljno funkcioniranje bubrega i jetre, vaskularnih i srčanih bolesti, kao i problemi sa štitnjačom.

Osobe s takvim bolestima uvijek se trebaju posavjetovati sa svojim liječnikom o mogućnosti liječenja Viferonom bez štete po zdravlje. Moguće je da će liječnik propisati drugi lijek za liječenje gripe. Isto vrijedi i za liječenje akutnih virusnih infekcija kod trudnica i dojilja, koje moraju biti vrlo oprezne pri izboru lijekova kako ne bi naštetile djetetu.

Nuspojave primjene supozitorija s interferonom

Nuspojave se mogu pojaviti u obliku alergijskih reakcija tijela na tvari u sastavu lijeka. Najčešće se pojavljuju kao osip koji može svrbež.

Treba napomenuti da su ove reakcije na interferon iznimno rijetke u medicinskoj praksi. Ako se kod bolesnika uoče nuspojave, one su reverzibilne i uskoro nestaju.

Rektalne svijeće Viferon: režim za odrasle i djecu, interakcija s drugim lijekovima

U medicinskoj praksi, rektalni čepići Viferon su široko korišteni za liječenje bolesnika s virusnim bolestima raznih etiologija. Ključ za učinkovitost liječenja je imenovanje ispravne doze lijeka, dovoljnog za liječenje pacijenta.

Upute sadrže norme unošenja aktivne tvari u tijelo, prema dobi bolesnika, koje se koriste za liječenje različitih virusnih bolesti.

Potrebno ih je uzeti u obzir, ali ipak je potrebno posavjetovati se s liječnikom kako bi se izbjegle pogreške.

Upute za liječenje i prevenciju

Rektalne svijeće Viferon su umetnute u anus što dublje. Odrasli za liječenje i prevenciju obično se prepisuju lijekom u dozi od 500.000 IU, koja se ubrizgava u tijelo u razmaku od 12 sati. Optimalno trajanje tečaja je 5 dana. Liječnik ga, uzimajući u obzir medicinske indikacije, može ispraviti na temelju znanja i iskustva stečenog u liječenju određenih bolesti.

Shema prijema djece prema dobi

Rectal supozitorij Viferon je alat koji će pomoći roditeljima da brzo izliječe svoju djecu od SARS-a i gripe, kao i izbjegavaju komplikacije.

To je nezamjenjiv alat koji se brzo apsorbira u krv nakon rektalne primjene i djeluje u više smjerova odjednom:

 • Pomaže imunološkom sustavu da adekvatno odgovori na invaziju virusa.
 • Doprinosi njihovom uništenju.
 • Smanjuje intenzitet upalnog procesa.
 • Štiti stanice i potiče njihovu regeneraciju.

Tijek liječenja propisuje liječnik ovisno o dobi djeteta i težini bolesti.

Postoje osnovni režimi doziranja za mlade pacijente:

 • Za nedonoščad, supozitorije od 150000 IU daju se 3 puta dnevno u istom intervalu.
 • Prije godine bebe dobivaju istu dozu lijeka, ali se moraju uzimati dva puta dnevno. Kod virusnog hepatitisa, dnevna doza može se povećati na 500.000 IU. Trajanje tečaja je 5 dana. U nekim slučajevima, liječnik može odlučiti da ga treba produžiti.
 • Od jedne do sedam godina, doza i režim su isti kao u djece ispod jedne godine u nekompliciranim situacijama. U prisustvu složenih infekcija, liječnik propisuje liječenje pojedinačno za svakog pacijenta.
 • Od sedam do dvanaest godina koriste se svijeće u dozama od 500.000 ME. Treba ih davati dva puta dnevno. Trajanje tečaja ostaje isto.

Postoji posebna formula za izračunavanje doze lijeka za djecu, koju će koristiti liječnici. Uzima u obzir visinu, težinu i područje pacijenta.

Liječenje Viferonom tijekom trudnoće i dojenja

Žene tijekom trudnoće i dojenja, koristeći Viferon rektalne supozitorije, trebaju pozorno pratiti reakcije tijela tijekom uzimanja lijeka. U slučaju otkrivanja preosjetljivosti na sastojke lijeka, obratite se liječniku. Trudnice mogu koristiti lijek od 14. tjedna nakon začeća.

Predoziranje rektalnim čepićima

Nisu zabilježeni slučajevi predoziranja lijekom u medicinskoj praksi. U uputama nema podataka o mogućim učincima ako se doza lijeka poveća. U slučaju predoziranja posavjetujte se s liječnikom.

Interakcija s lijekovima

Rektalne svijeće Viferon se može koristiti s bilo kojim lijekom bez ograničenja. To ih čini nezamjenjivim alatom u imenovanju složene terapije akutnih virusnih bolesti, uključujući prisutnost komplikacija. Njegova uporaba omogućuje smanjenje doze lijeka, jer povećava njegovu učinkovitost. To vrijedi i za antibiotike, kao i za kemoterapijske lijekove i hormone.

Svijeće Viferon za prostatitis kod muškaraca u složenom liječenju upale prostate

Podmukla i neugodna bolest kod muške populacije je prostatitis. Upala prostate je opasna bolest koja može ozbiljno utjecati na kvalitetu života čovjeka.

Stoga i liječnici i pacijenti traže lijekove koji bi mogli riješiti ovaj problem, a ne samo ublažiti simptome.

Viferon svijeće za prostatu pomažu u obnovi zdravlja oboljelih stanica i povećanju zaštitnih funkcija tijela. Poželjno je koristiti ga u obliku čepića, ali nije isključena mogućnost uporabe masti ili gela.

Snažan antivirusni učinak lijeka svojim antioksidativnim i regenerativnim svojstvima pomaže pacijentu u borbi protiv bolesti. Odsustvo nuspojava, uz iznimku alergijskih reakcija, i njegova izvrsna kompatibilnost s drugim lijekovima, omogućuje propisivanje svijeća Viferon za prostatitis svim muškarcima kojima je potrebna terapija za ovu bolest.

Uvjeti skladištenja za različite oblike lijekova

Rok trajanja supozitorija je 24 mjeseca. Držite ih u hladnjaku. Mast i gel zadržavaju svoja svojstva 12 mjeseci uz održavanje integriteta pakiranja. Otvorena mast se čuva u hladnjaku 2 tjedna, a gel - ne više od 10 dana. Lijek Viferon u raznim oblicima može se kupiti u ljekarni bez recepta liječnika.

Posebne upute

Spremite svijeće, mast i gel u hladnjak. Nakon otvaranja lijek se ne smije čuvati dulje nego što je navedeno u uputama. Smanjena cjelovitost ambalaže znak je da njezin sadržaj nije prikladan za uporabu.

Analogi o sastavu i djelovanju

Analog aktivne tvari koja je dio lijeka je Interal-P. Spada u skupinu interferona i ima antivirusno, imunomodulatorno i antitumorsko djelovanje.

Raspon njegove uporabe je čak i širi od raspona lijeka Viferon. Koristi se unosom izravno u zahvaćeno područje. Otopina se priprema neposredno prije postupka. Korištenje lijeka ima kontraindikacije, uključujući i trudnoću. Upute ukazuju na nuspojave, čiji je izgled moguć kod pacijenata.

Prije uporabe lijeka ih treba pročitati, tako da u slučaju sumnjivih reakcija odmah reagirajte na njih, obavijestite svog liječnika.

Laferbion se odnosi na pripravke skupine interfernsa. Aktivni sastojak je isti kao i lijek Viferon, a popis pomoćnih tvari u sastavu lijeka je različit. Metilparahidroksibenzoat u svojoj formuli može izazvati alergijske reakcije i bronhospazam u nekim slučajevima.

Ne propisuje se tijekom trudnoće i dojenja. Vitaferon se također proizvodi u obliku rektalnih supozitorija, aktivna tvar u svom sastavu je interferon. Preporučuje se odraslima i djeci s zaraznim bolestima i urogenitalnim infekcijama. Postoje mnogi analozi lijeka Viferon na sastav i djelovanje, prije donošenja odluke o njihovoj kupnji, preporuča se konzultirati liječnika. Svijeće Viferon za prostatu izvan konkurencije, jer je teško pronaći najbolje sredstvo na temelju interferona za ovu bolest.

Recenzije o uporabi lijeka Viferon

Viferon pripada klasi lijekova koji se nazivaju imunostimulansi. Njihova primjena je opravdana za liječenje primarnih i sekundarnih imunodeficijenata praćenih bakterijskim ili virusnim infekcijama. U idealnom slučaju, terapiju bi trebao propisati kompetentni imunolog, koji bi trebao imati informacije o tome kako djeluje ljudska imunost i koja mu je pomoć potrebna u određenom trenutku kako ne bi pogoršala situaciju.

Stalna upotreba imunomodulirajućih sredstava odbacuje tijelo od proizvodnje vlastitih komponenti imunološkog sustava. Mišljenja liječnika i pregleda pacijenata su dvosmislena. Na temelju njih teško je samostalno donijeti zaključak o tome treba li Viferon koristiti za liječenje i prevenciju, posebno s obzirom na činjenicu da se obično propisuje kao dio složene terapije. Unatoč činjenici da se Viferon može kupiti u apoteci bez recepta, potrebu za njegovom uporabom za pacijenta mora odrediti specijalist.

Cijene online ljekarne različitih oblika droge

Viferon svijeće za prostatu mogu se kupiti u ljekarni, njihov trošak ovisi o dozi lijeka i kreće se od 250 do 940 rubalja. U obliku masti, lijek košta 150-190 rubalja. Gel Viferon se može kupiti za 150-160 rubalja.

Trebam li staviti svijeće "Viferon" za djecu i kako to učiniti:
upute za uporabu

Za liječenje djeteta od virusnih infekcija ili za jačanje obrane, tako da se virusi ne boje djeteta, Viferon se često propisuje u svijećama. Je li ovaj lijek siguran za bebe, u kojim se dozama koristi i što još roditelji trebaju znati o upotrebi Viferon čepića u djece?

posljedica

Glavna aktivna tvar u pripravi Viferona je alfa-2B interferon, koji se sintetički stvara (naziva se i genetski inženjering ili rekombinant). Ova tvar je zabilježena antivirusna svojstva, kao i imunomodulatorni učinci. Interferon nakon davanja u rektum i usisavanje aktivira aktivnost stanica koje štite dječja tijela od virusa i bakterija.

Njegov učinak je pojačan prisutnošću u pripremi dodatnih komponenti kao što su askorbinska kiselina i alfa-tokoferol acetat (to je oblik vitamina E). Budući da je temelj svijeća kokosov maslac, to olakšava njihovo uvođenje i doprinosi bržem otapanju u crijevu.

Aplikacija Viferon

 • Poboljšava proizvodnju imunoglobulina.
 • Vraća proizvodnju vlastitog interferona.
 • Smanjuje aktivnost upalnog procesa.
 • Stabilizira stanične membrane.
 • Aktivira procese regeneracije.

Svi ovi učinci na djetetovo tijelo dovode do bržeg oporavka zbog potiskivanja infektivnog procesa i aktivacije imunološkog sustava djeteta.

svjedočenje

Svijeće Viferon preporučuje se kada:

 • SARS i gripa, uključujući njihove bakterijske komplikacije.
 • Pneumonija uzrokovana virusima i klamidijom ili bakterijama.
 • Virusni i bakterijski meningitis kod novorođenčadi.
 • Intrauterine infekcije i sepsa kod novorođenčeta.
 • Virusni hepatitis B, C i D, uključujući oblike komplicirane cirozom.
 • Herpes infekcija, primarna i ponovno se pojavila.
 • Infekcija enterovirusima.
 • Infekcija s mikoplazmama ili citomegalovirusom.

Zbog uključivanja Viferona u terapijski režim uz primjenu hormonskih i antibakterijskih lijekova moguće je smanjiti njihove terapijske doze, što smanjuje toksičnost lijekova i broj nuspojava takve terapije. Viferon se dobro kombinira s tim lijekovima, bez smanjenja njihovog terapijskog djelovanja.

kontraindikacije

Viferon u djetinjstvu nije propisan za intoleranciju na bilo koju komponentu lijeka. Nema drugih kontraindikacija za uporabu ovog lijeka.

Obrazac za izdavanje

Svijeće za rektalno davanje Viferona imaju oblik metka, žuto-bijele boje (ponekad s mramornim uzorkom ili male mrlje) i promjera do 10 mm. Pakirane su u pakiranjima od 5 ili 10 stanica. Store ovaj oblik lijeka treba biti na niske temperature (+ 2 + 8 º C), tako da se čuvaju u hladnjaku.

Supozitoriji Viferon su dostupni s različitim sadržajem aktivne tvari, dok se u djetinjstvu koriste svijeće 150000ME i 500000ME. U odraslih se koriste svijeće s dozom od 1000000ME i 3000000ME. Osim svijeća, Viferon se proizvodi i u obliku gela i masti.

Nuspojave

Rijetke nuspojave Viferona u svijećama su alergijska reakcija u obliku svraba i osipa na koži, slabosti, glavobolja, groznice, zimice, bolova u mišićima, smanjenog apetita, mučnine. Čim se droga više ne koristi, u roku od 72 sata ti fenomeni nestaju, ne ostavljajući posljedice.

Upotreba svijeća Viferon vam omogućuje da izbjegnete pojavu nuspojava svojstvenih interferonu koji se daje parenteralno. To je zbog nedostatka antitijela koja neutraliziraju antivirusna svojstva lijeka.

Kao i svi lijekovi koji sadrže interferone, lijek je imunomodulator i utječe na imunološki sustav, tako da se mnogi roditelji žale na ovisnost djetetovog tijela na Viferon, kada se, uz čestu upotrebu, tijelo više ne može samostalno nositi s virusima.

Značajke aplikacije za novorođenčad

Lijek je potpuno siguran za dijete prvog mjeseca života, uključujući i bebe koje su rođene prije propisanog razdoblja. Doziranje Viferona u slučaju nedonoščadi određuje se pojedinačno, uzimajući u obzir razdoblje trudnoće.

doze

Na odabir doze supozitorija prvenstveno utječe dob djeteta. Do sedam godina koriste svijeće koje sadrže 150.000 ME aktivne tvari:

 • Novorođenčad i dojenčad mlađa od jedne dobivaju 1 svijeću svakih 12 sati, dakle lijek se koristi dvaput dnevno.
 • Djeca starija od godinu dana, ali ispod 7 godina, svijeća 150000ME također se daju 1 komad dva puta dnevno s pauzom od 12 sati.

Što se tiče nedonoščadi, doziranje se određuje na temelju razdoblja u kojem je beba rođena:

 • Ako je beba rođena kasnije od 34 tjedna trudnoće, propisane su mu svijeće 150000ME, 1 komad dva puta dnevno s pauzom između uvoda za 12 sati.
 • U slučaju nedonoščadi, dojenčad s gestacijskom dobi mlađom od 34 tjedna primjenjuje se 1 čepić od 150.000 IU tri puta dnevno s pauzom od 8 sati.

Djeci starijoj od 7 godina propisuju se čepići 500000ME. Primjenjuju se 1 komad dva puta dnevno s pauzom u 12 sati. Kod liječenja virusnog hepatitisa često se povećavaju doze, brojeći ih na temelju dijela tijela djeteta, stoga liječnik koji propisuje lijek treba prepisati svijeće za takve infekcije u djetinjstvu.

Tijek liječenja Viferon traje 5 dana. Nakon petodnevne pauze moguće je i drugo liječenje. Takvi postupci liječenja različitih infekcija u pravilu zahtijevaju nekoliko:

 • Jedan ili dva ciklusa od 5 dana dovoljan je za gripu, meningitis, enterovirusnu infekciju, SARS i upalu pluća.
 • Dva tretmana su potrebna za herpes infekciju.
 • Za sepsu, kandidijazu, mikoplazmozu i citomegalovirusnu infekciju propisana su dva ili tri tretmana.

Upute za uporabu

 1. Temeljito operite ruke.
 2. Iz kutije izrežite jednu svijeću.
 3. Otvorite paket i uklonite svijeću.
 4. Ne zagrijavajte svijeću u ruci, jer se brzo topi.
 5. Stavite dijete na bok ili na leđa, jednom rukom podignite noge savijene u koljenima.
 6. Podmazujte područje oko anusa pomoću vazelina.
 7. Oštrim krajem, lagano umetnite svijeću u rektum, gurajući je s malim prstom dubine 1-2 cm.
 8. Stisnite stražnjicu djeteta i držite ih neko vrijeme u takvom položaju da se svijeća ne povuče natrag.
 9. Nakon rukovanja temeljito oprati ruke.

Kako staviti svijeće djetetu, pogledajte sljedeći videozapis.

Detaljne upute za uporabu preuzmite klikom na sljedeću vezu.

Mišljenje Komarovskog

Popularni liječnik upućuje Viferona na sredstva čija učinkovitost još nije dokazana. On smatra da takvi lijekovi nisu potrebni djeci ni za liječenje ili za prevenciju. U ovom slučaju, poznati pedijatar ne smatra da je takva droga štetna.

Koristeći Viferon u djetinjstvu, Komarovsky poziva roditelje na više psihološke terapije, jer im daje povjerenje da će barem učiniti nešto za liječenje mrvica.

Recenzije i cijene

Roditelji koji su koristili Viferon supozitorije u svojoj djeci različito reagiraju na lijek. Neki bilježe jačanje imuniteta i ubrzanje oporavka od virusnih infekcija. Prednosti uključuju kompaktnost, sigurnost za bebe i jednostavnost korištenja.

Drugi se žale na nedostatak učinka, pojavu alergija, ovisnosti, kao i na visoku cijenu. Pakiranje čepića 150000ME košta prosječno 160-200 rubalja. Svijeće Viferon 500000ME mogu se kupiti za 230-300 rubalja po pakiranju.

analoga

Ako je nemoguće koristiti Viferon, možete upotrijebiti jedan od njegovih analoga koji sadrže isti aktivni sastojak:

 • Svijeće Genferon Light - mogu se koristiti od rođenja.
 • Kapi za nos Grippferon - koristi se za akutne respiratorne virusne infekcije za liječenje ili prevenciju od rođenja.
 • Svijeće Kipferon - koristi se kod djece od rođenja.

Način uporabe svijeća Viferon za prehlade u djece

Većina roditelja se pita kako liječiti malu djecu s kataralnim patologijama. Uostalom, puno lijekova u ovom slučaju može ozbiljno naškoditi djetetu. Izbor imunomodulatornih agenasa koji su odobreni za uporabu kod djece je prilično ograničen. Jedan od najučinkovitijih i najsigurnijih lijekova su Viferon svijeće za djecu. Oni savršeno uklanjaju simptome prehlade, jačaju imunološki sustav i poboljšavaju stanje malog pacijenta.

Lijek se može koristiti od trenutka rođenja

Kako lijek utječe na tijelo?

Moderna sredstva Viferon se proizvode u obliku svijeća, gela ili masti. Najpogodniji oblik upotrebe lijeka za liječenje djece su, naravno, rektalni čepići. Oni su propisani od strane mnogih pedijatara kada postoje dokazi o virusnoj infekciji, groznici. Također se često preporuča viferon za prehladu. Osim toga, moguće je liječiti viferon protiv kašlja.

Zahvaljujući dječjoj dozi lijeka, moguće je učinkovito savladati infekciju bez nanošenja štete dječjem tijelu. Svijeće Viferon savršeno se kombiniraju s hormonskim sredstvima i antibakterijskim lijekovima. Zbog propisivanja ovog lijeka moguće je spriječiti pojavu disbakterioze kod djeteta. Ovaj lijek se koristi za jačanje zaštitnih funkcija tijela i sprječavanje ARVI.

Svijeće Viferon za djecu uključuju sljedeće komponente:

 • interferon;
 • natrijev askorbat;
 • alfa-tokoferol acetat;
 • dinatrij edetat dihidrat;
 • askorbinska kiselina.

Osim toga, sastav ima masnoću. Dodatne komponente značajno povećavaju učinkovitost interferona. Nakon primjene lijeka, zaštitne se sile brzo povećavaju, što pomaže u boljem odgovoru na aktivnost patogenih mikroorganizama.

Alat stimulira imunološki sustav i smanjuje temperaturu

Tijekom primjene lijeka povećava se broj imunoglobulina A, normalizira količina imunoglobulina E. Također se obnavlja endogeni sustav za proizvodnju interferona.

U dodiru s askorbinskom kiselinom uočava se protuupalni i reducirajući učinak. Viferon s prehladama, koji se koristi u obliku svijeća, praktički ne uzrokuje nuspojave, što nije slučaj s parenteralnom primjenom interferona. I u ovom slučaju ne proizvode se antitijela koja mogu neutralizirati interferon.

Pozitivni učinci ovog lijeka uključuju sljedeće:

 1. Liječenje bolesti uz korištenje svijeća mnogo je učinkovitije nego što ih se ne koristi.
 2. Očigledna prednost ovih čepića je činjenica da se mogu koristiti kod novorođenčadi i tijekom trudnoće.
 3. Alat se lako podnosi i ne izaziva ovisnost.
 4. Zbog prikladnog oblika oslobađanja, moguće je koristiti lijek za borbu protiv prehlade kod male djece.
 5. Korištenjem alata može se spriječiti pogoršanje kroničnih patologija.

Supozitorije za djecu

Svijeće Viferon u slučaju prehlade u djece koriste se rektalno. To znači da aktivne komponente ulaze u sistemsku cirkulaciju kroz rektum. Zbog toga ova supstanca ima opći učinak na tijelo, što zahtijeva ispravno određivanje količine aktivne komponente - interferona.

Dozu svijeća Viferon za djecu treba propisati liječnik. Postoji nekoliko vrsta lijeka, ovisno o volumenu aktivnog sastojka:

 • svijeće Viferon 1 - uključuju 150000 IU interferona;
 • svijeće Viferon 2 - sadržaj aktivne tvari je 500.000 IU;
 • svijeće Viferon 3 - uključuju 1 milijun IU;
 • svijeće Viferon 4 - sadrže 3 milijuna IU.

Viferon svijeće u slučaju prehlade kod bebe koriste se s najmanje količine aktivnog sastojka. Mogu se koristiti doslovno od prvog dana života do 1 godine. Bebe u dobi od 1-7 godina propisane su drugoj kategoriji lijeka. Alat, koji uključuje 1 milijun IU, pogodan je za djecu od 7-12 godina. Viferon za odrasle i adolescente mora sadržavati maksimalnu količinu aktivnog sastojka.

Svijeće Viferon: o lijekovima i pravilnoj uporabi u različitim godinama

To je ruski lijek dizajniran za borbu protiv različitih virusa: herpetičkih, intestinalnih, influenčnih markica. Ima širok raspon primjena, vrlo je učinkovit i koristi se ne samo kao antivirusno sredstvo, već i kao izvrstan imunomodulator.

Viferon se proizvodi kao čepić, mast, gel. Najpopularnija medicina u obliku čepića. Njihov sastav dominira ljudski alfa interferon - dva b i niz manjih tvari, tako da je izvrstan siguran način antivirusnog, antimikrobnog, protuupalnog i imunomodulacijskog djelovanja. Jednom u tijelu, aktivne tvari počinju djelovati, prodiru u zahvaćene stanice i potiskuju virus, sprječavaju ga da se umnožava, te također stimuliraju imunološki sustav da proizvodi makrofage, čak i spriječiti stvaranje tumorskih stanica različitog porijekla.

Oblik ispuštanja, sastav, pakiranje

Viferon se proizvodi u čepićima, koji se koriste unošenjem u rektum kroz anus. To su: 150.000 IU, 500.000 IU, 1.000.000 IU, 3.000.000 IU.

Svijeće su u blisteru, svaka u pojedinačnoj ćeliji. Sve stanice su odvojene perforacijama za jednostavno razdvajanje po komadu. Pakiranje od kartona, sa svijetlim natpisima: ime, doza, sastav. Svaka kartonska kutija ima ili dva blistera od pet čepića, ili jedan blister od deset svijeća i jednu detaljnu uputu za uporabu, tiskanu na papiru u crnoj boji.

Svijeća je izduženog oblika, dugačka oko dva centimetra, na kraju je istaknuta, na stražnjoj strani je blago udubljenje. Izgleda, čepić podsjeća na metak. Svijeće krem ​​boje, možda čak i blago žućkaste, glatke, s mirisom kakaa.

Jedan čepić se sastoji od:

 • 150000, 500000, 1000000, 3000000 IU aktivne tvari interferon humani alfa - dva b rekombinantna (IU - međunarodne jedinice);
 • askobinska kiselina (vitamin C);
 • vitamin E;
 • kakao maslac;
 • konditorske masti.

Farmakološko djelovanje

Ljudski interferon se također može proizvesti u samom tijelu. Ali virusi i patogeni i bakterije, kao i kronični nedostatak sna, prekomjerni rad, stres, oslabljuju imunološki sustav, tako da proizvodi nedovoljnu količinu specifičnog proteina.

Viferonov antivirusni učinak je da antitijela prodiru kroz staničnu membranu, zaustave reprodukciju virusa i aktiviraju posebne stanice - makrofage koji apsorbiraju neprijateljske agense. Također je dobar kao imunomodulator, stimulira imunološki sustav da proizvodi interferone.

Vitamini E i C, koji su pomoćne komponente, poboljšavaju stimulaciju imuniteta i značajno povećavaju njegovu antivirusnu aktivnost i brzinu odgovora makrofaga na bakterije i virusne stanice. Vitamini C i E su izvrsni antioksidansi koji pomažu eliminirati toksine (štetne tvari nastale kao rezultat vitalne aktivnosti virusa), također imaju dobro regenerirajuće (regenerirajuće), protuupalno, jačanje svojstva stanične membrane. Kakao maslac se široko koristi u medicini i kozmetologiji, blagotvorno djeluje na stanice, ispunjavajući ih korisnim tvarima. Zahvaljujući slastičarskoj masnoći nije potrebno dodavati sintetičke tvari u svijeće, što bi pomoglo zadržavanju oblika.

Ponašanje tijela

U anus se umetne svijeća, ona ulazi u rektum i odmah se topi od tjelesne temperature. Aktivne i pomoćne komponente se oslobađaju i odmah apsorbiraju u crijevnu sluznicu, a zatim ulaze u opći krvotok i šire se do stanica u tijelu, počinju se boriti protiv virusa.

Viferon se ne proizvodi u tabletama, jer će učinkovitost takvih sredstava biti nula. Nakon što je u želucu, interferon je uništen djelovanjem želučanog soka, nemajući vremena za doći do odredišta. Masti i kapi također nisu tako učinkovite. A čepići su jednostavni za uporabu i sigurni za trudnice i bebe.

Mehanizam djelovanja lijeka

Ispada da različite stanice tijela reagiraju na različite interferone. Vežu se za stanice pomoću posebnih receptora, a interakcija počinje. Imunoglobulin ulazi u samu stanicu i aktivira gene koji kodiraju protein odgovoran za imunitet. Dokazano je da interferon vrlo strogo regulira imunološku obranu, ne dopušta prekomjernu proizvodnju antitijela tijekom oporavka i potiče njihovo pojavljivanje u teškim bolestima.

Indikacije za uporabu

Viferon je alat sa širokim spektrom djelovanja i učinkovitosti, dokazan godinama istraživanja. Preporučuje se:

 1. Kod različitih tipova virusa influence, respiratornih virusnih infekcija (ARVI), s komplikacijama uzrokovanim ovom infekcijom.
 2. Kod upalnih i zaraznih bolesti u dojenčadi od rođenja, uključujući nedonoščad: trovanje krvi, meningitis, kongenitalni herpes, citomegalovirus, enterovirus, drozd - zajedno s antibakterijskim lijekovima.
 3. Hepatitis A, B, C u odraslih i male djece, s kroničnim i akutnim hepatitisom, uključujući i one koje prate cirozu jetre.
 4. Zarazne i virusne bolesti urinarno-genitalnog sustava: klamidija, bakterijska vrsta vaginoze, humani papiloma virus, citomegalovirus, trihomonijaza za odrasle u kombinaciji s drugim lijekovima.
 5. Primarna i ponavljana herpetička bolest kože, sluznice, reproduktivnog sustava bilo kojeg stupnja ozbiljnosti, područja distribucije, uključujući i komplikacije bakterijskog tipa.

Način uporabe

Način unosa svijeća:

 1. Preporučljivo je posjetiti toalet tako da nakon uvođenja svijeće neće doći do pokretanja crijeva, što može potisnuti preparat.
 2. Dobro operite ruke.
 3. Otvorite pakiranje.
 4. Odvojite jednu svijeću u zasebnoj ćeliji na stazi perforacije.
 5. Otvorite pojedinačnu ambalažu na strani na kojoj je završen kraj svijeće.
 6. Izvadite čepić iz pakiranja.
 7. Brzo, sve dok se svijeća ne počne topiti, umetnite je u anus, stisnite stražnjicu. Bolje je okrenuti dijete na bok, savijati noge u koljenima, gurati stražnjicu i brzo uvesti čepić. Preporuča se odraslima da seku nokte ili nose medicinske rukavice kako ne bi ozlijedili kožu i sluznicu.

Detaljne preporuke za recepciju, doziranje

Svaki supozitorij sadrži 150,000, 500,000, 1,000,000, 3,000,000 IU interferona. Te su informacije navedene na pakiranju.

Doziranje i preporučeno trajanje liječenja akutnih respiratornih, virusnih infekcija, virusa influence, infekcija kojima su dodane bolesti bakterijske prirode: